Daniel Jensen henter point til verdensranglisten

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Den 21-årige Holbæk-spiller hentede i dag yderligere point til PDC’s ungdomsrangliste. 

Danske Daniel Jensen havde sidste år en ganske fornuftig sæson på PDC’s development tour – en turnering for spillere mellem 16-23 år – hvor det relativt overbevisende lykkedes sjællænderen at kvalificere sig til PDC’s ungdomsverdensmesterskab, i kraft af en placering blandt de 64 bedste på den førnævnte development tour.

Helt så overbevisende har det dog ikke været i år, hvor han forinden weekendens 4 turneringer (2 lørdag og 2 søndag), ligger nummer 63 på ranglisten.

En del af forklaringen ligger dog i, at Daniel Jensen blot har deltaget i 8 af de indtil nu 12 afholdte events i denne sæson. Ikke desto mindre, er danskeren nødsaget til at lave resultater, hvis han igen i år vil have forhåbninger om at kvalificere sig til PDC’s ungdomsverdensmesterskab.

I dag blev der så afviklet sæsonens 13. og 14. event, hvilket bliver fulgt op af det 15. og 16. i morgen, søndag. Alt i alt vil der blive afviklet 20 events, inden de 64 bedste på ranglisten skal kæmpe om VM-trofæet.

Dagen startede skidt for Daniel Jensen, som lagde ud med at tabe 0-4 til Brandon Monk, hvilket baseret på sæsonens hidtidige resultater må anses som en overraskelse, idet Monk blot er placeret som nummer 98 på ranglisten.

Ved dagens 2. event gik det dog en smule bedre for danskeren, som lagde ud med at vinde sine 2 første kampe med cifrene 4-3 og 4-3, over henholdsvis Jose Mario Portela og Tadgh Carroll, inden det blev til et 1-4 nederlag blandt de sidste 64 til hollandske Sven Groen. Groen som selv spillede sig i kvartfinalen.

Resultatet betyder at Daniel Jensen kan ligge £50 yderligere til den præmie-baserede verdensrangliste, hvor han nu er oppe på £500 for sæsonen, efter at have deltaget i nu 10 events. Det er dog £300 færre end hvad han havde vundet på nuværende tidspunkt sidste år, og formentlig heller ikke nok, hvis håbet om en plads ved ungdoms-VM skal holdes i live. Daniel Jensen er med andre ord nødsaget til fortsat at skrabe point sammen til verdensranglisten, hvor muligheden altså byder sig igen allerede i morgen med sæsonens 15. -og 16. event.

Vinderen af dagens første event blev belgiske Dimitri van den Bergh, som også i skrivende stund spiller semifinale ved dagens 2. event. De øvrige resultater for weekendens development tour kan ses her på PDC’s egen hjemmeside.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*