Tre danskere deltager i weekenden på PDC’s Development Tour

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Daniel Jensen (billede), Nicolai Rasmussen og Mikkel Knudsen er alle tilmeldt PDC’s Development Tour i den kommende weekend.

Daniel Jensen (Holbæk Dart Center), Nicolai Rasmussen (Randers Dartklub) og Mikkel Knudsen (Royal) har alle valgt at stille til start ved weekendens Development Tour i den tyske by Hildesheim.

PDC’s Development Tour er en turnering for spillere mellem 16-23 år, hvor de 46 spillere som topper Development Tour-ranglisten ved sæsonafslutning – samt 18 øvrige kvalifikationsspillere – kvalificerer sig til PDC’s U23-verdensmesterskab. En turnering som 22-årige Daniel Jensen har kvalificeret sig til i både 2016 og 2017, hvor det imidlertid er blevet til nederlag blandt de sidste 64 begge gange.

LÆS OGSÅ: Danske darttalenter jagter international succes i 2018

Nu forsøger Daniel Jensen så at kvalificere sig for tredje år i træk, hvor han altså får selskab af 20-årige Nicolai Rasmussen og 22-årige Mikkel Knudsen, som begge ligeledes har deltaget på Development Touren tidligere, uden dog at have dedikeret sig til turneringen i nær så høj grad som Daniel Jensen.

Efter at have misset sæsonens fire første ud af i alt 20 turneringer, er særligt Nicolai Rasmussen dog klar til at jagte en plads ved ungdomsverdensmesterskabet.

– Formen er god. Det er noget af det bedste jeg har spillet længe, udtaler Nicolai Rasmussen til Dartnyheder.dk

– Jeg går ind til turneringerne med en forventning om, at jeg spiller som jeg kan. Hvis man går ind med en forventning om, at man skal nå så eller så langt, så kan man næsten kun skuffe, men jeg føler at jeg har potentialet til at nå derhen, hvor det bliver rigtig sjovt, tilføjer Nicolai Rasmussen om sine chancer forud for weekendens fire turneringer.

LÆS OGSÅ: Nicolai Rasmussen vil være professionel

Helt så optimistisk er Daniel Jensen imidlertid ikke, idet han giver udtryk for, at formen ikke er helt der hvor han gerne vil have den.

– Formen er ikke helt god, hvis jeg skal være ærlig. Jeg spillede egentlig fint ved Nordic (Cup red.), men formen kunne godt være bedre, udtaler Daniel Jensen, der desuden ikke giver udtryk for, at der skulle være tale om en varig krise, men blot et midlertidigt formdyk.

Mens Daniel Jensen samlet set har deltaget ved i alt 35 Development Tours siden 2015, så har Nicolai Rasmussen og Mikkel Knudsen blot deltaget ved otte turneringer hver. Mens Nicolai Rasmussen til gengæld har en del anden international erfaring fra blandt andet juniorlandsholdet, så ligger Mikkel Knudsen ikke skjul på sin begrænsede erfaring fra de internationale stævner, samt vigtigheden af erfaring fra disse turneringer.

– Første gang jeg var med var i Tyskland sidste år, hvor jeg også gik ind til det med en del flere nerver end jeg gjorde senere på året, hvor vi var i England. Det betyder meget at få den erfaring og den ro det er at spille de her turneringer, hvor man ved, at man kan risikere at møde verdens bedste i første runde. Nu har jeg endnu aldrig kommet længere end de sidste 64, så mit mål denne gang er at tage skridtet videre, og så må vi tage den derfra, udtaler Mikkel Knudsen til Dartnyheder.dk.

Mens at det ved sæsonens første fire turneringer var muligt at følge de respektive kampe og liveresultater via Dartconnect.com, så vil statistikprogrammet ikke blive anvendt i weekendens turneringer i Tyskland. Til gengæld vil PDC som vanligt opdatere de løbende kamperesultater på deres hjemmeside.

Development Tour ranglisten toppes i skrivende stund af engelske Rob Hewson, som med 2.300 pund kun har en ganske kort snor ned til hollandske Wessel Nijman på andenpladsen med 2.250 pund. Blot 17-årige Wessel Nijman spillede sig i øvrigt i semifinalen i seniorrækken ved Denmark Open for godt og vel en måned siden.

Det bedste resultat der endnu er leveret på Development Touren af en dansker, er desuden Daniel Jensens to kvartfinaleplaceringer tilbage i 2016.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*