Supertalentet Luke Littler vandt PDC’s ungdomsverdensmesterskab

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Kieran Cleeves/PDC

Det bare 16-årige supertalent Luke Littler vandt søndag PDC’s ungdomsverdensmesterskab for spillere under 25 år.

De fleste 16 årige drenge vil formentlig være jaloux over engelske Luke Littlers evne til at etablere et fuldskæg. Endnu flere vil dog beundre hans evner foran dartskiven.

Søndag aften skabte Luke Littler så endnu en årsag til misundelse, da han som den yngste spiller nogensinde vandt PDC’s verdensmesterskab for ungdomsspillere. Det skete på baggrund af en finalesejr på 6-4 over hollandske Gian van Veen, hvor Littler leverede et imponerende gennemsnit på hele 102,16. Finalen blev spillet i pausen mellem semifinalerne og finalen ved Players Championship Finals i engelske Minehead.

Det er langt fra første gang, at Luke Littler får dartverdenen til at spærre øjnene op. Til trods for sin unge alder har han således allerede vundet adskillige store seniortitler i WDF, alt imens han i 2023 har domineret i Modus Super Series. Herudover sluttede han i år som nummer to på PDC’s Development Tour-rangliste, og kan på den baggrund se frem til debut ved PDC’s verdensmesterskab til december. Førstepladsen på Development Tour-ranglisten gik i øvrigt til den førnævnte tabende finalist Gian van Veen, mens prominente navne som Josh Rock, Wessel Nijman, Nathan Rafferty og Sebastian Bialecki sluttede længere nede ad ranglisten.

Luke Littler har tidligere deltaget ved WDF’s seniorverdensmesterskab. Det gjorde han tilbage i 2022, hvor han som 15-årig tabte til hollandske Richard Veenstra i 1/8-finalerne.

Se/gense finalen ved PDC’s ungdomsverdensmesterskab 2023:


Læs også:

Video: Se 14-årige Luke Littler lave en 9-darter

16-årigt kæmpetalent vinder Tour Card og er i VM-finalen for ungdomsspillere

Ny stor triumf: Luke Humphries vandt Players Championship Finals efter stort comeback


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*