16-årigt kæmpetalent vinder Tour Card og er i VM-finalen for ungdomsspillere

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Taylor Lanning/PDC

Det 16-årige kæmpetalent Luke Littler møder hollandske Gian van Veen i finalen ved PDC’s ungdomsverdensmesterskab.

Der har gennem de seneste år været meget snak om den bare 16-årige englænder Luke Littler, og fremover vil snakken næppe blive mindre.

I den forgangne weekend sluttede ‘The Nuke’ således på andenpladsen på PDC’s Development Tour-rangliste. En placering der sikrer ham et Tour Card fra den kommende sæson og en plads ved PDC’s verdensmesterskab. Tidligere i år har Luke Littler også imponeret ved at vinde to udgaver af Champions Week i Modus Super Series samt to seniorturneringer i WDF-regi.

Kun den 21-årige hollænder Gian van Veen havde en bedre sæson på PDC’s Development Tour, og sluttede dermed på ranglistens førsteplads. Den dobbelte Europa Tour-kvartfinalist vandt dog et Tour Card ved Q-School tilbage i januar, og er således allerede en del af PDC’s Pro Tour.

Ved søndagens ungdomsverdensmesterskab formåede både Luke Littler og Gian van Veen at leve op til deres seedning, idet de hver især spillede sig i finalen ved PDC’s verdensmesterskab for spillere under 24 år. Dermed har de også kvalificeret sig til Grand Slam of Darts i 2024.

VM-finalen mellem Luke Littler og Gian van Veen bliver afholdt den 26. november.


Læs også:

Video: Se 14-årige Luke Littler lave en 9-darter

Yngste verdensmester nogensinde: 18-årige Beau Graves brillerede i VM-finalen

Video: 13-årige Leighton Bennett laver en 9-darter


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*