Carsten Jeppesen meget tæt på permanent bestyrelsespost i WDF

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Privat

Carsten Jeppesen er foruden sin post som Eliteudvalgsformand i DDU også fungerende generalsekretær i verdensforbundet WDF.

Tilbage i februar blev 55-årige Carsten Jeppesen udset posten som konstitueret generalsekretær i World Darts Federation – hovedforbundet for samtlige nationale dart forbund, herunder også BDO. Med andre ord er WDF det eneste verdensforbund i dartsporten – modsat eksempelvis PDC. Eksempelvis er DDU’s landshold anerkendt som et officielt landshold af Danmarks Idrætsforbund, modsat det danske landshold som deltager ved PDC’s World Cup.

Carsten Jeppesen, som derudover er både bestyrelsesmedlem i DDU og formand for DDU’s eliteudvalg, har nu ydmyge forventninger om at blive permanent valgt til posten, når WDF afholder generalforsamling den 25. september – dagen før WDF’s europamesterskaber som afvikles i Ungarn.

– Jeg tiltrådte posten som konstitueret generalsekretær, fordi ham som ellers sad på posten måtte gå af før tid. Det betyder med andre ord, at jeg fungerer sekretær i WDF, og dermed er den ansvarlige for alt hvad der hedder kommunikation i form af e-mails og så videre indenfor WDF, alt imens jeg også er en del af WDF’s bestyrelse.

Selvom Carsten Jeppesen endnu ikke er valgt til posten, så tyder meget på, at det vil blive tilfældet efter september måneds generalforsamling. At WDF henvendte sig til netop Carsten Jeppesen, efter ellers at have modtaget fire ansøgninger om posten, kom da heller ikke helt ud af det blå.

– Jeg fik en indikation på en interesse allerede ved VM i Japan sidste år, hvor WDF’s formand, Bill Hatter, spurgte mig, om jeg kunne være interesseret i en bestyrelsespost i WDF, såfremt det nogensinde blev aktuelt. Og det blev det jo så. Selvfølgelig er jeg ikke endelig valgt endnu, men jeg har WDF’s bestyrelses velsignelse, og så er man jo godt på vej.

At Carsten Jeppesen nu besidder posten som generalsekretær i WDF, betyder også at WDF i praksis har adresse i Danmark. Hvorvidt den danske bestyrelsespost så vil have positive konsekvenser for dansk dart, svarer Carsten Jeppesen:

– Når det regner på præsten, så drypper det som bekendt på degnen. Det er klart, at man fra dansk side får øget medindflydelse i de politiske beslutninger i WDF, og det vil selvfølgelig være positivt for dansk dart, og derudover også noget man glæder sig over i DIF (Danmarks Idrætsforbund red.), hvor man generelt har et ønske om øget dansk politisk indflydelse i diverse internationale sportsorganisationer.

Den øgede medindflydelse i WDF håber Carsten Jeppesen nu at kunne bruge til at videreudvikle det internationale hovedforbund.

– WDF har af økonomiske årsager tidligere været en smule handlingslammet, men befinder sig nu i en stabil situation. Nu tør man igen at tænke stort. Personligt kunne jeg godt tænke mig, at WDF i fremtiden vil kunne afholde flere større, internationale stævner. WDF behøver jo ikke kun arrangere europamesterskab og verdensmesterskab, udtaler Carsten Jeppesen, som i den forbindelse gør det klart, at der ikke er noget til hindre for, at PDC spillere også vil kunne deltage i WDF turneringer.

– Derudover håber jeg at være med til at modernisere WDF, hvor man efterhånden er lykkedes med at komme væk fra det her ”gammelmands” ry. Jeg tror, at vi går en spændende fremtid i møde, afslutter Carsten Jeppesen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*