Her er sæsonens første Søren Søgaard-rangliste: Overraskende spiller indtager førstepladsen

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Arkiv

Holbæks Brian C. Christiansen topper den nyeste opdatering af Martin Hawkins’ Søren Søgaard-rangliste.

Dansk Dart Unions løbende turnering er tilbage, og det samme er Martin Hawkins’ Søren Søgaard-rangliste.

Læs også: Rundens hold i 1. division (anden spillerunde)

Søren Søgaard-ranglisten er en rangliste, der rangerer alle aktive spillere i DDU’s løbende turnering i én samlet rangliste baseret på de respektive spilleres præstationer.


Hvad er Søren Søgaard-ranglisten?
Søren Søgaard-Ranglisten, der foreløbigt tæller 1360 dartspillere, er udarbejdet af Martin Hawkins, og tager højde for alle spillere i den løbende turnering i Dansk Dart Union. Spillernes rating er baseret på en kombination af hvor mange kampe og legs de respektive spillere vinder og taber, samt hvor mange pile spillerne bruger på at vinde deres legs. Derudover indeholder ranglisten en algoritme, der forsøger at udligne forskellene mellem hvilke rækker de respektive spillere spiller i.


Øverst på listen finder man i den forbindelse Holbæks Brian C. Christiansen, hvilket alt andet lige må betegnes som en overraskelse. Den tidligere landsholdsspiller var således end ikke i top 30 på sidste sæsons endelige rangliste.

Det er dog værd at bemærke, at eftersom der endnu ikke er spillet særligt mange kampe i den indeværende sæson, så vil sandsynligheden for overraskelser på ranglisten alt andet lige også være større.

De unge blander sig i toppen

Mens 47-årige Brian C. Christiansen henviser henholdvis 39- og 54-årige Patrick Heinsøe og Niels-Jørgen Hansen til anden- og tredjepladsen på ranglisten, så har hele tre spillere i aldersgruppen 22-25 år fundet vej til ranglistens top 10.

Den første af de tre er ikke overraskende Fluens 25-årige Simon Bak, der indtager en foreløbig femteplads. Den regerende danmarksmester for hold bliver dog overgået af Aalborgs Teitur Thorleifsson på fjerdepladsen, der har fået en suveræn start på sin sæson i 2. division vest. Det samme kan i øvrigt siges om Pottens 22-årige Nicolai Rasmussen, der indtager ottendepladsen på sæsonens første Søren Søgaard-rangliste.

Top 10 på Søren Søgaard-ranglisten fuldenes i øvrigt af landsholdsspilleren Mogens Christensen, Aalborgs Steen Lysen, Daniel Jahn Hadberg fra Esbjerg Dartklub samt Glenn Honoré fra Kælderen.


Top 10 på Søren Søgaard-ranglisten (September 2020)

Kilde: Dartistik/Martin Hawkins

Masser af forandringer i vente

Som nævnt er der dog kun spillet få runder af den indeværende sæson, og der er derfor fortsat mulighed for store ændringer, når Søren Søgaard-ranglisten opdateres igen i begyndelsen af oktober.

Har du selv, eller nogen du kender, været i aktion i Dansk Dart Unions løbende turnering i august måned? I så fald, så kan du finde dig selv på den fulde rangliste, som du finder lige her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*