Fire runder tilbage før semifinalerne: Sådan er status i Premier League

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Meget skal gå galt for Glen Durrant, hvis ikke Premier League debutanten skal kvalificere sig til semifinalerne ved den prestigefulde turnering.

Dartsportens Premier League har haft en succesfuld genopstart, siden der i onsdags i sidste uge blev taget hul på seks spillerunder på blot seks dage i det, ganske vist, publikumsforladte Milton Keynes.

Blandt ugens mest begivenhedsrige momenter var blandt andet, at Rob Cross blev elimineret på “Judgement Night”, at Peter Wright lavede en 9-darter, og at Michael van Gerwen blot vandt tre ud af sine seks kampe.

I skrivende stund må Premier Leagues forhåndsfavorit derfor istedet tage til takke med en foreløbig tredjeplads, hvor der er hele fem point op til Glen Durrant på førstepladsen.

Læs også: Oversigt: Så mange præmiepenge er på spil i Premier League

‘Duzza’ har i den forbindelse nu to velfortjente fridage, inden der igen tages hul på de sidste fire runder i Premier Leagues gruppespil, der afholdes mellem onsdag til lørdag. Her vil det blive afgjort, hvilke fire spillere der kvalificerer sig til semifinalerne, der sammen med finalen afholdes den 22. oktober.

Durrant tæt på kvalifikation – lang vej for Gurney

I den sammenhæng er der kun én spiller, der på nuværende tidspunkt er så godt som sikret avancement til semifinalerne. Her er der naturligvis tale om tabellens nuværende frontløber, Glen Durrant, der blot mangler et par enkelte point, for at være matetatisk sikret en plads i top fire.

I den anden ende af tabellen ser det sort ud for nordirske Daryl Gurney, der, til trods for på overraskende vis at have overlevet Judgement Night og vundet tre kampe siden Premier Leagues genopstart, fortsat har uoverkommelig lang vej op til top fire, og derfor reelt ligner den eneste af de tilbageværende otte spillere, der ikke har en realistisk chance for at kvalificere sig til semifinalerne.

Dermed sagt, kan der med andre ord ske meget inden grundspillet bliver afgjort, idet der blot er fire point, der adskiller Gary Anderson på andenpladsen fra Michael Smith på syvendepladsen.

Bookmakernes favoritter

Spørger man i den forbindelse bookmakerne, så peger de fortsat på Michael van Gerwen som favorit til at vinde Premier League trofæet, alt imens de forventer at Peter Wright, Gary Anderson og Glen Durrant ligeledes kvalificerer sig til semifinalerne, hvilket altså vil ske på bekostning af Nathan Aspinall, Gerwyn Price, Michael Smith og Daryl Gurney.

Du kan se kampprogrammet for de sidste fire runder i Premier Leagues gruppespil her nedenfor, alt imens du finder den nuværende stilling i grundspillet nederst i artiklen. Bemærk, at alle kampe vil kunne ses fra klokken 20:00 på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport/Max.


Kampprogram Premier League runde 13-16:

Runde 13
Glen Durrant v Michael Smith
Daryl Gurney v Gary Anderson
Peter Wright v Michael van Gerwen
Gerwyn Price v Nathan Aspinall

Runde 14
Gerwyn Price v Daryl Gurney
Gary Anderson v Michael Smith
Peter Wright v Nathan Aspinall
Glen Durrant v Michael van Gerwen

Runde 15
Daryl Gurney v Nathan Aspinall
Glen Durrant v Peter Wright
Gary Anderson v Michael van Gerwen
Michael Smith v Gerwyn Price

Runde 16
Peter Wright v Michael Smith
Michael van Gerwen v Daryl Gurney
Nathan Aspinall v Glen Durant
Gerwyn Price v Gary Anderson


Stillingen i Premier League (efter 12. spillerunde):

#SpillerPointKampeVundetUafgjortTabt+/- (legs)
1Glen Durrant1912831+27
2Gary Anderson1512633+5
3Michael van Gerwen1412705+6
4Gerwyn Price1312534+12
5Nathan Aspinall1312615+3
6Peter Wright1212525+3
7Michael Smith1112516+3
8Daryl Gurney812327-16
9Rob Cross59135-14

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*