Danske darttalenter jagter international succes i 2018

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Privat

21-årige Daniel Jensen (tv.) og 19-årige Nicolai Rasmussen (th.)  jagter international succes i 2018.

2018 kan vise sig at blive et spændende år for to af dansk dartsports pt. største talenter i skikkelse af Randers Dartklubs Nicolai Rasmussen og Daniel Jensen fra Holbæk Dart Center. De to spillere satser på at spille så mange internationale turneringer i 2018 som muligt, med primært fokus på PDC’s ungdomstour, men også PDC’s challenge tour samt PDC Nordic & Baltic.

– Planen er at spille alle PDC’s Development- og Challenge tours, og i det hele taget så meget dart som overhovedet muligt, udtaler Nicolai Rasmussen som har tro på egne evner forud for den kommende sæson.

– Målet er som minimum at havne i top 20 på Development-touren. Det er der jeg føler jeg hører til, tilføjer Nicolai Rasmussen.

PDC’s Development Tour er en løbende turnering med i alt 20 events fordelt over hele sæsonen, hvoraf fire events afvikles på én weekend. Turneringen er åben for alle spillere mellem 16-23 år, og de 46 øverst placerede på ranglisten kvalificerer sig til PDC’s ungdomsverdensmesterskab, alt imens der spilles om 16 pladser yderligere i forskellige kvalifikationssammenhæng. Daniel Jensen har to år i træk formået at kvalificere sig til finalerne, og er igen i år forhåbningsfuld i forhold til Development Touren.

– Målet er at kvalificere mig til VM igen i år, så på den måde er Development Touren den vigtigste. Men jeg har også et stort ønske om at kvalificere mig til PDC’s World Cup igen i år, udtaler Daniel Jensen som sammen med Per Laursen repræsenterede Danmark ved PDC’s World Cup i 2016, hvor det blandt andet blev til en sejr over Sverige i første runde, inden danskerne led et snævert nederlag til Australien i anden runde. Forud for den kommende sæson har Daniel Jensen i øvrigt selvtilliden i behold.

– Jeg forventer at gøre det endnu bedre i år end i sidste sæson, og jeg synes formen er god. I første omgang fokuserer jeg på Sjællandsmesterskaberne her i weekenden, hvor jeg ikke kan se, hvorfor jeg ikke skulle kunne vinde, tilføjer Daniel Jensen, som pt. ligger nummer 11 på den danske rangliste.

Modsat Daniel Jensens forudgående erfaring med PDC’s Development Tour, så er det første gang at Nicolai Rasmussen satser 100 % på ungdomstouren. Sidste år fik han dog en god fornemmelse af hvad der kræves for at være med i turneringen, da han deltog ved otte ud af i alt 20 events, hvoraf det bedste resultat var en placering blandt de sidste 32. Et resultat som man må forvente skal forbedres, hvis der skal være realistiske ambitioner om at kvalificere sig til VM, hvilket Nicolai Rasmussen da også forventer.

– Jeg føler mig i langt bedre form end jeg har gjort længe, og det vil også være nødvendigt. Man er nødsaget til at være klar fra aller første pil på Development Touren, for der er kun gode spillere. Det er ikke ligesom til danske stævner, hvor man kan være heldig at få nogle nemme kampe i starten. Oven i det, så er der altså flere kampe som bliver spillet med over 100 i snit, udtaler Nicolai Rasmussen.

Sidste år blev PDC’s ungdomsverdensmesterskab vundet af Dimitri van den Bergh som for nyligt gjorde positivt opmærksom på sig selv med en kvartfinaleplacering ved PDC’s senior-verdensmesterskab. Ganske vist falder Dimitri i år for aldersgrænsen, men øvrige profiler som Max Hopp, Kenny Neyens, Martin Schindler, Luke Humphries, Justin van Tergouw og Jeffrey de Zwaan, for blot at nævne nogen af de spillere som forventes at deltage i 2018, vidner om hvilken kvalitet der forventes af spillerene, for at kunne gøre sig gældende på PDC’s ungdomstour.

Både Daniel Jensen og Nicolai Rasmussen vil selv skulle finansiere deres udenlandsrejser og hotelomkostninger i forbindelse med jagten på international succes. Daniel Jensen har dog erfaringer med, at det ikke nødvendigvis behøver at være en minusforretning.

– Hvis man kan vinde i omegnen af 500 pund i løbet af en weekend, så går det nogenlunde i nul, udtaler han.

Det er normalt at der deltager omkring 200 spillere ved PDC’s Development Tour, hvoraf man med en placering blandt de sidste 64 vinder penge til ranglisten.

Præmiefordeling på PDC’s Development- og Challenge Tour:
Sidste 64: £50
Sidste 32: £100
Sidste 16: £200
Kvartfinale: £300
Semifinale: £500
Finale: £1000
Vinder: £2000

Den første opgave for Daniel Jensen og Nicolai Rasmussen bliver i den kommende weekend, hvor de to spillere deltager ved henholdsvis de sjællandske og jysk/fynske-mesterskaber. Herefter venter den første afdeling af PDC Nordic & Baltic weekenden efter, mens PDC’s Development Tour først begynder til april.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*