José de Sousa vandt Players Championship 9 efter vanvittig præstation i finalen

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

José de Sousa var i et strålende spillehumør, da han i går besejrede Luke Humphries i finalen ved Players Championship 9.

– Tak for finalen makker… Nu vil jeg gerne have min mor!

Sådan lød det kortfattet på Twitter fra UK Open-finalisten Luke Humphries, umiddelbart efter den tidligere ungdomsverdensmester i går aftes havde tabt finalen ved sæsonens niende Players Championship-turnering til portugisiske José de Sousa.

José de Sousa var da også i et forrygende spillehumør, der kunne have fået selv den hårdeste banan til at sutte tommelfinger efter et nederlag til den forsvarende Grand Slam-vinder. José de Sousa leverede således et gennemsnit på intet mindre end 114 i sin overbevisende 8-1 sejr over den 26-årige englænder.

Særligt i midten af kampen var José de Sousa fuldstændig overlegen, da han lukkede tre legs i 10, 11 og 11 dart. Isoleret set havde ‘The Special One’ således et gennemsnit på hele 141,19 fordelt over tre legs i træk. Resten af portugiserens vundne legs blev afgjort på 15, 14, 14, 12 og 16 pile.

Første sejr i 2021

Den samlede sejr markerer José de Sousas første titel i 2021. Dermed har verdensranglistens nummer 13 nu vundet fem ranglisteturneringer i sin PDC-karriere. Anderledes ser det ud for Luke Humphries, der til trods for at have optrådt i tre finaler alene i 2021 fortsat har sin første seniortitel i PDC til gode.

Med til den samlede sejr hører i øvrigt en præmiesum på 10.000 pund, der bringer José de Sousa to placeringer frem på verdensranglisten, således at han, som nævnt ovenfor, nu indtager 13. pladsen. Også Luke Humphries bevæger sig to placeringer i den rigtige retning, således at han nu befinder sig i top 32.

26 afbud

Lørdagens Players Championship-turnering var den første i en række af fire turneringer, der afholdes frem til og med tirsdag. Det sammenpressede program er blevet døbt “Super Series 3”, og er i den sammenhæng den tredje Super Series i år.

Turneringerne afholdes i tyske Niedernhausen, hvilket har haft konsekvenser for en lang række af PDC’s Tour Card-indehavere, der som konsekvens af skærpede coronarestriktioner har valgt ikke at deltage ved turneringerne. Blandt de største profiler der ikke deltager ved Super Series kan nævnes verdensmesteren Gerwyn Price og øvrige Premier League profiler som Gary Anderson, Peter Wright, James Wade, Jonny Clayton og Glen Durrant. Derudover har spillere som Joe Cullen, Jeffrey de Zwaan og Adrian Lewis ligeledes valgt ikke at deltage.

Fiasko for Michael van Gerwen

De mange afbud har selvsagt forbedret mulighederne for spillere som Michael van Gerwen, Dimitri van den Bergh, Nathan Aspinall og Rob Cross, der efterhånden hungrer efter en tiltrængt turneringssejr.

I den sammenhæng var det særdeles iøjnefaldende, at Michael van Gerwen i går leverede et skuffende gennemsnit på blot 84,7, da han tabte 6-4 i første runde til Josh Payne. Dermed har ‘MVG’ ikke vundet en titel siden Players Championship Finals tilbage i november, alt imens hans seneste sejr ved en gulvturnering fandt sted helt tilbage i september.

Michael van Gerwen får mulighed for at revanchere sin frygtelige start på Super Series senere i dag, hvor der klokken 14:00 tages hul på sæsonens 10. Players Championship-turnering. Turneringen vil kunne følges live på DartConnect, alt imens udvalgte kampe vil blive vist på PDC.tv.

Du kan skabe dig et overblik over gårsdagens afgørende resultater i bunden af denne artikel. Alle øvrige resultater kan findes på DartConnect. Du kan i øvrigt se/gense gårsdagens finale mellem José de Sousa og Luke Humphries her nedenfor.


Afgørende resultater fra Players Championship 9 (24. april 2021)
Sidste 16

Dimitri Van den Bergh (95,7) 6-4 (94,6) Jermaine Wattimena
Jamie Hughes (95,7) 6-4 (87,0) Ross Smith
Luke Humphries (91,7) 6-1 (91,9) Mervyn King
Jason Lowe (101,3) 6-0 (86,2) Ryan Meikle
Jose de Sousa (98,6) 6-3 (87,0) Gabriel Clemens
Brendan Dolan (102,0) 6-3 (102,5) Nathan Aspinall
Alan Tabern (92,5) 6-1 (88,3) Steve Lennon
Krzysztof Kciuk (96,3) 6-3 (81,9) Rowby-John Rodriguez

Kvartfinaler
Dimitri Van den Bergh (111,3) 6-0 (96,2) Jamie Hughes
Luke Humphries (99,8) 6-4 (96,3) Jason Lowe
Jose de Sousa (111,0) 6-2 (99,1) Brendan Dolan
Krzysztof Kciuk (99,4) 6-5 (89,8) Alan Tabern

Semifinaler
Luke Humphries (96,4) 7-6 (96,6) Dimitri Van den Bergh
Jose de Sousa (103,5) 7-2 (91,7) Krzysztof Kciuk

Finale
Jose de Sousa (114,0) 8-1 (93,6) Luke Humphries


Læs også:

José de Sousa: Fra ukendt køkkenmontør til potentiel Premier League-profil

José de Sousa stjal rampelyset: 9-darter og tangering af imponerende rekord

José de Sousa i karrierens største triumf: Vinder Grand Slam of Darts

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*