José de Sousa i karrierens største triumf: Vinder Grand Slam of Darts

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Portugisiske José de Sousa vandt tirsdag aften Grand Slam of Darts efter en finalesejr på 16-12 over James Wade.

José de Sousa sikrede sig tirsdag aften karrierens ubetinget største triumf, idet den 46-årige portugiser besejrede verdensranglistens nummer syv, James Wade, 16-12 i finalen ved Grand Slam of Darts. Titlen blev sikret med en suveræn lukning på 158 i kampens sidste leg.

Dermed blev tredje gang altså ikke lykkens gang for James Wade, der også var i finalen ved Grand Slam i både 2010 og 2016, men ved begge lejligheder tabte til henholdsvis Scott Waites og Michael van Gerwen.

Med til den samlede sejr hører en præmiecheck på lidt over en million danske kroner, hvilket bringer José de Sousa op som nummer 15 på verdensranglisten, efter at ‘The Special One’ var placeret som nummer 34 forud for Grand Slam.

Wade kom bedst fra land

Selve finalen blev ellers indledt med en føring på 0-3 til James Wade, efter en overodnet nervøs start fra José de Sousa. Herfra fik Grand Slam-debutanten dog væsentligt bedre styr på sit spil, hvilket udmærkede sig gennem resten af kampen.

Ved stillingen 6-5 var José de Sousa for første gang foran i opgøret, og herfra så han sig ikke tilbage, selvom han først ved stillingen 9-7 formåede at etablere en føring på mere end et enkelt leg.

Resten af kampen var der ikke længere tvivl om, at José de Sousa var den bedste spiller på scenen i den publikumsforladte Ricoh Arena, og James Wade havde således særdeles svært ved at kæmpe sig tilbage i opgøret, om end han med en række gode legs formåede at pynte på resultatet, inden José de Sousa altså afgjorde kampens sidste leg med en suveræn lukning på 158.

José de Sousa endte i øvrigt kampen med et gennemsnit på 99,95, mens James Wade måtte tage til takke med 94,26.

Kandiderer til Premier League

Efter finalesejren kan José de Sousa glæde sig over, at han træder i fodsporerne på Phil Taylor, Scott Waites, Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen og Gerwyn Price, der tidligere har vundet Grand Slam of Darts. Portugiseren er derudover den blot anden spiller efter Gerwyn Price, der fik lov til at løfte Grand Slam-trofæet, efter det i 2018 blev omdøbt til Eric Bristow-trofæet.

Titlen er José de Sousas anden turneringssejr i 2020, efter han vandt en titel på Europa Touren tilbage i oktober, alt imens han endte på en imponerende femteplads på denne sæsons Players Championship-rangliste. Dermed er den tidligere tømrer og køkkenmontør nu en oplagt kandidat til næste års Premier League.

Forinden en eventuel Premier League-debut, så vil José de Sousa dog først og fremmest skulle fokusere på Players Championship Finals der begynder nu på fredag, inden VM begynder i midten af december.


Læs også:

José de Sousa: Fra ukendt køkkenmontør til potentiel Premier League-profil

Corey Cadby taler ud: Misbrug, forkerte beslutninger og ambitioner om et comeback

Video: Jose de Sousa med 9-darter ved European Championship

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*