José de Sousa stjal rampelyset: 9-darter og tangering af imponerende rekord

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Kais Bodensieck/PDC Europe

José de Sousa lavede i går en 9-darter og 11 180’ere, da han spillede uafgjort mod Nathan Aspinall.

Blot 24 timer efter selv at have været offer for en 9-darter fra Jonny Clayton, lykkedes det i går portugisiske José de Sousa at gøre kunsten efter, da han leverede ni perfekte pile i sit uafgjorte opgør mod Nathan Aspinall.

Grand Slam vinderen havde ellers en enkelt matchpil på bull, der kunne have sikret ham en snæver sejr på 7-5, men det missede forsøg gav Aspinall muligheden for at lukke et yderst underholdende opgør til slutstillingen 6-6, hvilket indebærer, at ‘The Asp’ rykker op som nummer to i tabellen, mens José de Sousa i skrivende stund indtager niendepladsen.

Undervejs i gårsdagens opgør mellem José de Sousa og Nathan Aspinall lykkedes det i øvrigt førstnævnte at lave intet mindre end 11 180’ere, hvilket er en tangering af Gary Andersons rekord fra 2011. Dengang skulle Anderson dog bruge 14 legs på bedriften, mens José de Sousa altså skulle nøjes med 12.

Du kan se/gense José de Sousas 9-darter i denne video:

 

Dimitri og Wright delte i porten

I torsdagens indledende opgør endte det ligeledes med en pointdeling mellem Dimitri van den Bergh og Peter Wright, efter en kamp der bølgede frem og tilbage fra start til slut.

Ved stillingen 4-2 var det ellers Dimitri van den Bergh der iklædte sig førertrøjen, men ‘Snakebite’ formåede alligevel at bide fra sig, inden han i eget udlæg leverede en 12-darter i kampens sidste leg, hvilket altså sikrede verdensranglistens nummer tre et enkelt point. Dermed forbliver Wright på Premier Leagues syvendeplads, alt imens Dimitri van den Bergh overtager førstepladsen, og derudover kan glæde sig over, at han nu er den eneste ubesejrede spiller i årets udgave af turneringen.

Premier League tabellen efter runde 4

Foto: PDC

Rob Cross hentede overraskende sejr

Umiddelbart efter den førnævnte pointdeling formåede Rob Cross at levere en overraskende sejr over formstærke Jonny Clayton.

Clayton var forud for opgøret noteret for det hidtil højeste sæsongennemsnit i Premier League, men formåede altså ikke at leve op til samme niveau, da han i går led et overbevisende nederlag på 7-3. Clayton var ellers med i kampen frem til stillingen 3-3, og havde sågar muligheden for at bringe sig selv i front, inden det alligevel lykkedes Cross at vinde fire legs i træk i henholdsvis 16, 13, 15 og 17 dart.

Sejren er særdeles kærkommen for Cross, der dermed bringer sig selv op på Premier Leagues femteplads, hvor han nu ligger á point med Clayton, der selv indtager fjerdepladsen.

Wade fulgte trop

Også James Wade kunne indkassere to tiltrængte point på kontoen, efter han ligeledes stod bag en overraskende sejr på 7-3 over Michael van Gerwen. Wade var ellers noteret for blot et enkelt point efter sine første to kampe, mens Michael van Gerwen var placeret i toppen af tabellen.

I torsdagens opgør var det da også ‘MVG’ der indtog den absolutte favoritværdighed, men den femdobbelte Premier League-vinder fandt aldrig sit forventede niveau, hvilket ‘The Machine’ kynisk udnyttede til at hive en velspillet sejr i land.

James Wades sejr betyder, at den 38-årige englænder rykker op som nummer otte i tabellen og dermed også forbi de to elimineringspladser.

Nyt nederlag til Durrant

Det samme kan imidlertid ikke siges om Glen Durrant, der i går led endnu et stort nederlag. Denne gang lød cifrene på 7-2, da den forsvarende Premier League vinder træk det korteste strå mod den dobbelte verdensmester Gary Anderson.

Som i sine tre foregående kampe endte ‘Duzza’ med et gennemsnit under 90, hvilket altså var langt fra det niveau, der var påkrævet, for at følge med den velspillende skotte.

Glen Durrant er fortsat den eneste spiller, der endnu ikke har fået point på Premier League kontoen. Omvendt kan Anderson glæde sig over sin anden sejr, hvilket bringer ham op på sjettepladsen. Det er dog kun en marginalt dårligere leg-difference, der adskiller Anderson på sjettepladsen fra Nathan Aspinall på andenpladsen.

Du kan se en oversigt over alle gårsdagens resultater her nedenfor, mens du finder kampprogrammet for fredagens kampe længere nede. Kampene vil kunne følges live på Viaplay og PDC.tv fra klokken 20:00.


Resultater – torsdag 8. april
Dimitri Van den Bergh (101,02) 6-6 (97,46) Peter Wright
Jonny Clayton (95,98) 3-7 (97,01) Rob Cross
Jose de Sousa (100,95) 6-6 (95,82) Nathan Aspinall
James Wade (95,79) 7-3 (90,91) Michael van Gerwen
Gary Anderson (97,56) 7-2 (87,90) Glen Durrant


Kampprogram – fredag 9. april (kan ses på Viaplay og PDC.tv fra klokken 20:00)
Gary Anderson v Jonny Clayton
Peter Wright v Rob Cross
Michael van Gerwen v Nathan Aspinall
James Wade v Glen Durrant
Dimitri Van den Bergh v Jose de Sousa


Eksperternes Premier League-tabel efter fjerde runde

EkspertTippet rigtige vinderTippet rigtige resultatPoint
Daniel Tyge Thybøl5623
Mads Magnussen3621
Per Laursen5520
Michael Frydendahl3518
Frede Johansen6418
Martin Hawkins9318
Christian Krille Sørensen4416
Henrik Vestbo7213
Benjamin Leander4210
Jonas Jung7110

Topscorer runde 1-4:

RundeTopscorerPoint
1Mads Magnussen9
2Christian Krille Sørensen
Daniel Tyge Thybøl
7
3Daniel Tyge Thybøl
Frede Johansen
Per Laursen
6
4Michael Frydendahl7

Læs også:

PDC rykker Nordic Darts Masters til september og vender tilbage i 2022

Dartnyheder.dk’s træningsprojekt: Se resultaterne efter uge 9/13

José de Sousa: Fra ukendt køkkenmontør til potentiel Premier League-profil

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*