Aspinall stryger til tops efter storsejr mens Durrant satte deprimerende rekord

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Nathan Aspinall er ny nummer ét i Premier League tabellen.

Efter en suveræn sejr på hele 7-2 over den dobbelte verdensmester Gary Anderson, lykkedes det i går 29-årige Nathan Aspinall at rykke op som nummer et i Premier League tabellen, hvor en marginalt bedre leg-difference adskiller ham fra Dimitri van den Bergh, der selv spillede uafgjort mod James Wade, og derfor mister en smule terræn i toppen af tabellen.

Netop James Wade fastholder selv sin plads i top fire, efter han i går sikrede sig et enkelt point mod den førnævnte belgier. Wade var ellers bagud 6-3, men lukkede sidenhen kampens sidste tre legs i 15, 11 og 14 dart, hvilket i sidste ende kulminerede med et gennemsnit på 102,93. Dermed har ‘The Machine’ snittet over 100 i sine seneste fire Premier League kampe, hvilket han ellers aldrig har gjort tidligere.

Premier League tabellen efter niende spillerunde:

Foto: PDC

Michael van Gerwen fuldender top fire

Også den femdobbelte Premier League-vinder Michael van Gerwen holder fast i sin top-fire placering, til trods for et nederlag på 7-3 til en velspillende Jonny Clayton, der selv er placeret som nummer fem. Nederlaget var MVG’s første i fem kampe, alt imens Clayton hentede sin første sejr siden femte spillerunde.

På de efterfølgende placeringer følger José de Sousa og Peter Wright, der i går spillede uafgjort i en særdeles velspillet kamp, hvor begge parter hver især leverede syv 180’ere, og hvor José de Sousa leverede et mindre comeback fra stillingen 6-4 til ‘Snakebite’.

På ottendepladsen finder man Gary Anderson, der som bekendt tabte 7-2 til Nathan Aspinall. Den skotske veteran har dermed tabt sine seneste to kampe, og nu en væsentlig udfordring foran sig, inden Premier League starter op igen onsdag den 5. maj.

Durrant satte negativ rekord

I bunden af tabellen lykkedes det Rob Cross at slutte sin Premier League-sæson af med en sejr over sidste års vinder af turneringen, Glen Durrant. Sejren til trods, så må både Cross og Durrant acceptere, at de er færdige i Premier League for i år, eftersom de i går blev elimineret fra resten af turneringen som konsekvens af deres bundplaceringer efter niende spillerunde.

I den sammenhæng satte Glen Durrant i går en deprimerende rekord. For som den første spiller nogensinde i Premier Leagues historie, lykkedes det ikke ‘Duzza’ at vinde et eneste point. Den tidligere rekord var indtaget af Gerwyn Price, der blot vandt to point tilbage i 2019-sæsonen.

Premier League holder nu en længere pause indtil onsdag den 5. maj. I mellemtiden afholdes der dog fire Players Championship-turneringer i Tyskland, når PDC afholder sæsonens tredje Super Series fra nu på lørdag frem til tirsdag. Flere af de største profiler, heriblandt Gerwyn Price, Peter Wright, Gary Anderson og førnævnte Glen Durrant har dog allerede tilkendegivet, at de ikke deltager ved Super Series 3. Afbuddene skal blandt andet ses som konsekvens af coronasituationen.

Du kan danne dig et overblik over resultaternes fra Premier Leagues niende spillerunde her nedenfor.


Resultater – torsdag 22. april
Glen Durrant (85,19) 5-7 (91,36) Rob Cross
Jonny Clayton (100,25) 7-3 (91,01) Michael van Gerwen
Jose de Sousa (101,23) 6-6 (97,08) Peter Wright
Nathan Aspinall (102,45) 7-2 (88,35) Gary Anderson
Dimitri Van den Bergh (97,96) 6-6 (102,93) James Wade


Eksperternes Premier League-tabel efter ottende runde:

EkspertTippet rigtige vinderTippet rigtige resultatPoint
Daniel Tyge Thybøl131146
Frede Johansen151045
Mads Magnussen111144
Martin Hawkins17944
Per Laursen101143
Michael Frydendahl11938
Henrik Vestbo18636
Christian Krille Sørensen14735
Benjamin Leander11629
Jonas Jung14529

Topscorer runde 1-9:

RundeTopscorerPoint
1Mads Magnussen9
2Christian Krille Sørensen
Daniel Tyge Thybøl
7
3Daniel Tyge Thybøl
Frede Johansen
Per Laursen
6
4Michael Frydendahl7
5Mads Magnussen
Per Laursen
6
6Frede Johansen7
7Daniel Tyge Thybøl8
8Frede Johansen10
9Mads Magnussen
Martin Hawkins
Henrik Vestbo
Christian Krille Sørensen
5


Læs også:

Barry Hearn stopper som formand for PDC

Dartnyheder.dk’s træningsprojekt: Se resultaterne efter uge 11/13

Dansk Dart Union og WDF aflyser VM 2021

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*