Barry Hearn stopper som formand for PDC

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Barry Hearn (tv.), 72, stopper som formand for PDC. Posten overtages af hans søn, Eddie Hearn (th.). 

72-årige Barry Hearn stopper som formand for Matchroom Sports, der ejer PDC. Det skriver forbundet i dag på deres hjemmeside.

Barry Hearn har været formand for Matchroom Sports, og dermed også PDC, siden 2001, men overlader nu roret til sin 40-årige søn, Eddie Hearn. PDC oplyser dog, at Barry Hearn fortsætter i en rådgivende rolle.

Barry Hearn er en af Englands mest kendte sportspromotorer, der foruden dartsporten også har været særdeles engageret i sportsgrene som snooker og boksning. Hearns virksomhed, Matchroom Sports, ejer således også 51% af World Professional Billiards and Snooker Association.

Blandt såvel eksperter, fans og spillere findes der en udbredt erkendelse af, at Barry Hearn har haft enorm betydning for dartsportens enorme succes, siden Hearn overtog ledelsen af PDC i starten af 00’erne. Gennem sine godt og vel 20 år som formand for PDC har sporten således oplevet en bemærkelsesværdig vækst i både antallet af TV-seere, spillere og præmiepenge.

“Det har været en kæmpe ære”

– Det har været en kæmpe ære, at have arbejdet med nogle af verdens største sportsstjerner gennem de seneste 40 år, og at have fået så mange fantastiske oplevelser gennem tiden. Lige fra snookerens storhedstid i 1980’erne til rekordstore boksningsbegivenheder og den utrolige vækst i professionel dart, hvor vi har skabt muligheder for tusinder af sportsmænd og kvinder undervejs, udtaler Barry Hearn til PDC’s hjemmeside.

– Jeg vil fortsætte med at være tilgængelig for alle Matchrooms initiativer som ikke-udøvende formand. Jeg vil fokusere på rådgivning og fortsat global ekspansion, mens Eddie vil blive forfremmet til formand med ansvar for alle foretagender, udtaler den afgående forman.

– Jeg ved, at firmaet vil være i gode hænder med Eddie ved roret, og min datter Katie i spidsen for Matchroom Medie samt Matt Porter for PDC, uddyber Barry Hearn.

Barry Hearn og hans søn, Eddie Hearn. Foto: PDC/Matchroom Sports

Konkurs, hjerteanfald og hædersmedalje

Selvom Barry Hearn tidligere har givet udtryk for, at han langt fra var færdig som formand for Matchroom Sports, og dermed også PDC, så har han altså alligevel valgt at træde tilbage.

Fratrædelsen sker på bagkant af en langstrakt karriere, hvor Barry Hearn kan se tilbage på at have overlevet både en konkurs tilbage i 1990’erne, alt imens han to gange, senest i april sidste år, har været ramt af et hjerteanfald. Derudover blev han testet positiv for covid-19 tilbage i oktober.

I begyndelsen af 2021 blev Barry Hearn i øvrigt tildelt hæderstitlen “Order of British Empire”, som belønning for sine bedrifter indenfor promoveringen af diverse sportsgrene.


Læs også:

Barry Hearn testet positiv for coronavirus

Barry Hearn: Phil Taylor har begået én elementær fejl

Barry Hearn: Anderson og Price risikerer at blive straffet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*