Dimitri van den Bergh overtager førstepladsen efter fornem sejr

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Debutanten Dimitri van den Bergh overtager førstepladsen i Premier League efter at have besejret Jonny Clayton i sjette spillerunde.

Den 26-årige belgier, Dimitri van den Bergh er ny nummer ét i PDC’s Premier League, efter han mandag aften besejrede walisiske Jonny Clayton 7-3. Dermed overtager Matchplay-vinderen førstepladsen fra netop Clayton, der til gengæld rykker ned som nummer fire, og derfor fortsat befinder sig indenfor semifinalepladserne.

Selve kampen var helt lige frem til stillingen 3-3, hvorefter Dimitri van den Bergh vandt fire legs i træk, og i sidste ende sluttede af med et gennemsnit på 102,32. Dermed fortsætter ‘The Dreammaker’ de fornemme takter i sin debutsæson, hvor han i øvrigt er noteret for et sæsongennemsnit på 100,16. Kun José de Sousa (100,22) og Jonny Clayton (101,11) har et højere sæsongennemsnit efter de første seks spillerunder.

Premier League tabellen efter de første seks spillerunder:

Foto: PDC

Gary Anderson besejrede velspillende Rob Cross

Mens Dimitri van den Bergh hentede sin fornemme sejr i mandagens tredje kamp, så blev sjette spillerunde indledt med en 7-5 sejr til Gary Anderson, der til trods for et gennemsnit på 94,82 alligevel formåede at besejre Rob Cross, der selv endte med et gennemsnit på 100,54.

Det var ellers Rob Cross, der tog teten i starten af opgøret, men herfra lykkedes det alligevel ‘The Flying Scotsman’ at overtage momentum, hvilket han holdt hele vejen til målstregen.

Sejren bringer Gary Anderson op på syv point, hvilket rækker til en placering som nummer fem i tabellen, alt imens ‘Voltage’ er henvist til ottendepladsen.

‘The Special One’ hentede anden sejr i træk

Også José de Sousa formåede at hente en sejr, til trods for et lavere gennemsnit end sin modstander. Portugiseren leverede ganske vist et fornemt gennemsnit på 101,91, der imidlertid blev overgået af James Wade, der selv snittede 104,01. Desværre for ‘The Machine’ så var den umiddelbart stærke præstation dog ikke nok til at vriste point fra Grand Slam-vinderen, der med en sejr på 7-5 kunne fejre, at han nu har vundet sine seneste to kampe i Premier League.

Kampen var særligt kendetegnet ved, at begge spillere var ualmindeligt kyniske på doublerne. Både José de Sousa og James Wade endte således kampen med en lukkeprocent på over 70.

José de Sousa, der selv er debutant i dette års Premier League, rykker nu op som nummer seks i tabellen, hvor han nu har slået et lille hul ned til James Wade, der selv indtager niendepladsen, og dermed risikerer at blive elimineret fra resten af Premier League-turneringen efter niende spillerunde.

Formsvag ‘MVG’ besejrede elendige Durrant

Forud for mandagens fjerde kamp var det helt store spørgsmål, om Glen Durrant efter en uges Premier League-pause havde formået at genfinde melodien, efter han havde tabt alle sine fem foregående kampe.

Svaret var dog et rungende nej. For selvom modstanderen Michael van Gerwen måtte tage til takke med et skuffende gennemsnit på 87,63, så var det alligevel mere end rigeligt til at sikre en samlet sejr på 7-3 over den regerende Premier League-vinder, der selv afsluttede kampen med et gennemsnit på 84,94.

Det sjette nederlag i træk betyder, at Glen Durrant er fuldstændig isoleret i bunden af tabellen, hvor han i øvrigt også er noteret for det ringeste sæsongennemsnit på blot 87,02, hvilket er hele otte point lavere end James Wade, der har det næstlaveste gennemsnit.

For Michael van Gerwens vedkommende indebærer sejren, at han rykker en enkelt placering frem som nummer tre i tabellen.

Aspinall sluttede af med bravour 

Efter MVG’s sejr var der pres på både Nathan Aspinall og Peter Wright, med henblik på selv at fastholde kontakten til den eftertragtede top fire. Begge spillere kunne med en sejr konsolidere sig i top fire, mens et nederlag ville betyde, at vedkommende ville ryge ud af de semifinalegivende placeringer.

I den sammenhæng var det Nathan Aspinall, der trak det længste strå. Det lignede ellers en potentiel pointdeling, da scoretavlen viste stillingen 3-3, men herfra trådte den 29-årige englænder sømmet i bund, og vandt således fire legs i træk i henholdsvis 15, 14, 13 og 17 dart.

Nathan Aspinall noterede sig i øvrigt for aftenens højeste gennemsnit på 105,20, og kan derudover glæde sig over at indtage andenpladsen i tabellen. Peter Wright må omvendt erkende, at han nu er nede som syv, hvor der dog retfærdigvis kun er et enkelt point op til Jonny Clayton på fjerdepladsen.

Du kan se en oversigt over alle gårsdagens resultater her nedenfor, mens du finder kampprogrammet for tirsdagens kampe længere nede. Kampene vil kunne følges live på Viaplay og PDC.tv fra klokken 20:00.


Resultater – mandag 19. april
Rob Cross (100,54) 5-7 (94,82) Gary Anderson
Jose de Sousa (101,91) 7-5 (104,01) James Wade
Jonny Clayton (102,64) 3-7 (102,32) Dimitri Van den Bergh
Glen Durrant (84,94) 3-7 (87,63) Michael van Gerwen
Nathan Aspinall (105,20) 7-3 (98,27) Peter Wright


Kampprogram – runde syv til ni
Syvende spillerunde – tirsdag 20. april
Glen Durrant v Jose de Sousa
Rob Cross v Dimitri Van den Bergh
Nathan Aspinall v Jonny Clayton
Peter Wright v James Wade
Michael van Gerwen v Gary Anderson

Ottende spillerunde – onsdag 21. april
Rob Cross v Nathan Aspinall
Gary Anderson v Dimitri Van den Bergh
Michael van Gerwen v Jose de Sousa
James Wade v Jonny Clayton
Peter Wright v Glen Durrant

Niende spillerunde (Judgement Night) – torsdag 22. april
Jonny Clayton v Michael van Gerwen
Glen Durrant v Rob Cross
Jose de Sousa v Peter Wright
Nathan Aspinall v Gary Anderson
Dimitri Van den Bergh v James Wade


Eksperternes Premier League-tabel efter fjerde runde:

Topscorer runde 1-5:

RundeTopscorerPoint
1Mads Magnussen9
2Christian Krille Sørensen
Daniel Tyge Thybøl
7
3Daniel Tyge Thybøl
Frede Johansen
Per Laursen
6
4Michael Frydendahl7
5Mads Magnussen
Per Laursen
6
6Frede Johansen7

Læs også:

Dansk Dart Union og WDF aflyser VM 2021

Dartnyheder.dk’s træningsprojekt: Se resultaterne efter uge 11/13

PDC rykker Nordic Darts Masters til september og vender tilbage i 2022

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*