Tre år med Dartnyheder.dk: Her er de 10 mest læste artikler

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Ingen dansk dartspiller skaber lige så meget opmærksomhed som den tidligere danmarksmester Vladimir Andersen.

Som der for få dage siden blev markeret på Dartnyheder.dk’s Facebookside, så har Dartnyheder.dk for nyligt kunnet fejre sin tre års fødselsdag.

I samme periode er der blevet udgivet 1.251 artikler, der har berettet alt indenfor både national såvel som international dart.

I den anledning tager vi i dag et kig i arkiverne, for at finde de mest populære artikler i vores tre år lange levetid. Vi starter fra fra bunden med den 10. mest læste artikel, og arbejder os stille og roligt frem til nummer ét:

10) Disse spillere deltager ved Danish Darts Open (18. maj 2019)

Foto: PDC/Lawrence Lustig

2019 markerede anden udgave af Danish Darts Open, da PDC’s Europa Tour for anden og hidtil sidste gang gæstede København.

Set med danske øjne vil turneringen i høj grad blive husket Per Laursens historiske sejr over Reece Robinson i første runde, inden han var millimeter fra at besejre verdensranglistens daværende nummer 15, Jonny Clayton, blandt de sidste 32.

Turneringen blev sidenhen vundet af Dave Chisnall, efter Michael van Gerwen havde meldt afbud. MVG’s afbud var da også en af hovedhistorierne i netop denne artikel.

9) BREAKING: Vladimir Andersen har fundet ny klub (3. oktober 2017)

Foto: Dansk Dart Union

Der var usædvanlig stor opmærksomhed om Vladimir Andersen, da han kort efter at have overstået et års karantæne fra Dansk Dart Union valgte 2. divisionsklubben Padborg som sin nye klub.

Den tidligere individuelle danske mester fik dog kun spillet 8 kampe for Padborg, inden han sidenhen skiftede til Horsensklubben Lido i juli 2018, for blot få måneder senere at skifte til Kolding Dartklub.

I Kolding Dartklub viste Vladimir da også – ikke overraskende – særdeles gode takter i landets tredje bedste række. I november sidste år blev den kontroversielle vejlenser dog tildelt en ny karantæne af Dansk Dart Union, og den nu 31-årige profil kan derfor først vende tilbage til sporten i DDU-regi til november 2021.

8) Portrætinterview med Simon Bak: Fra DK-serie til 1. division, målrettet træning og ambitioner om Q-school (18. november 2019)

Foto: Privat

En anden spiller der har mødt usædvanlig meget opmærksomhed af Dartnyheder.dk’s læsere er det 25-årige talent Simon Bak fra den sønderjyske klub Fluen.

I november måned sidste år deltog Simon Bak således i et større interview, hvor han blandt andet talte ud om ambitionerne om at deltage ved PDC’s Q-School i 2021, og om “hemmeligheden” bag sin usædvanligt hurtige udvikling indenfor dartsporten.

7) Officielt: Disse danskere kæmper om kvalifikation til Danish Darts Open (19. juni 2018)

Foto: Dansk Dart Union

Der var naturligvis stor bevågenhed i forbindelse med den danske kvalifikationsturnering forud for den første udgave af Danish Darts Open i 2018.

Dengang var Per Laursen og Vladimir Andersen udset som favoritter til at tage de to kvalifikationspladser, men begge spillere havnede imidlertid i samme del af lodtrækningen, og mødtes sidenhen i den afgørende kamp.

Her trak Per Laursen det længste strå med en sejr på 6-4, efter at have lukket på 156 i kampens afgørende leg.

I den anden kvalifikationsfinale formåede Brian Løkken at kvalificere sig efter en dramatisk 6-5 sejr over upåagtede Kim Knudsen.

6) PDC hæver pengepræmierne til VM 2019 med 40 procent (4. januar 2018)

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Lad det være sagt med det samme; handler artiklen om pengepræmier, så får den ofte stor opmærksomhed.

Det gjorde den også i januar 2018, hvor PDC offentliggjorde, at de ville hæve pengepræmierne ved VM med 40% i 2019.

Siden da har den samlede præmiepulje ved verdensmesterskabet lydt på godt og vel 20 millioner danske kroner, hvoraf fire millioner danske kroner overrækkes til vinderen af mesterskabet.

5) Vladimir Andersen gør comeback efter et års karantæne (6. september 2017)

Foto: Privat

Kontroversiel eller ej – ingen dansk dartspiller påkalder sig så meget opmærksomhed, som tilfældet er for Vladimir Andersen.

Danmarkshistoriens vel nok største talent gjorde, som tidligere nævnt, comeback til dansk dart i 2017 efter at have overstået et års karantæne.

Det hele gik i første omgang strålende, da han ved sin første turnering efter sit comeback gik hele vejen i både B-rækken, U35-rækken og herrernes doubleturnering ved Samsø Open, mens han ligeledes spillede sig i finalen i mixdoublen.

Desværre gik der ikke længe, før Andersen igen blev indstillet til DDU’s ordensudvalg efter en disciplinærsag, og den talentfulde dansker kan derfor først udfolde sit talent ved de danske turneringer igen til november næste år. Lad os i den forbindelse håbe på, at han til den tid udelukkende vil skabe opmærksomhed, ved at dominere diverse turneringer.

4) Top 15: Danmarkshistoriens største dartspillere – del 3/3 (19. september 2018)

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Denne artikel er i virkeligheden en hel artikelserie, der består af tre artikler. Alle tre artikler er faktisk repræsenteret på listen over de 10 mest læste artikler på Dartnyheder.dk, men vi har i denne sammenhæng valgt kun at lade den mest populære blive nævnt.

Præcis hvilke spillere der indgår på listen, vil vi ikke afsløre her – men vi kan godt afsløre, at de to spillere der ses på billedet her ovenfor begge befinder sig i top to.

3) Verdens bedste dartspillere kommer til Danmark (28. august 2017)

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Det lyder måske paradoksalt, mens Dartnyheder.dk’s tredje mest læste artikel blev udgivet blot 17 dage efter, at Dartnyheder.dk blev lanceret.

Det var da heller ikke nogen helt ubetydelig nyhed. For i august 2017 blev det endegyldigt bekræftet, at PDC’s Europa Tour ville komme til Danmark den efterfølgende sommer. Desværre blev det dog uden Gary Anderson, der traditionen tro valgte at se bort fra Europa Touren.

2) Billetsalget til Europa Touren i København 2018 er åbnet (10. november 2017)

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Mere Europa Tour, og endnu mere Danish Darts Open. For hvis der er noget der var populært i 2017, så var der nyheden om, at Michael van Gerwen og resten af verdenseliten året efter kunne opleves i på dansk grund i Brøndbyhallen.

Mange af denne artikels visninger kom dog fra Google, efter at folk havde søgt på sætninger som “køb billetter Europa Tour København”.

1) Så meget tjener verdens bedste dartspillere (14. oktober 2017)

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Vores til dato mest læste artikel får også størstedelen af sine “hits” efter henvisninger fra Google.

Særligt i december måned under PDC’s verdensmesterskab får denne artikel nyt liv, eftersom der bliver Googlet på livet løs hjemme i stuerne, når folk gerne vil vide, hvor meget de utraditionelle sportsfolk egentlig tjener på at kaste pile efter en skive, der befinder sig 2,37 meter fra deres forreste fod.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*