Disse spillere deltager ved Danish Darts Open

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Både Rob Cross og Michael Smith vil være blandt deltagerne ved Danish Darts Open i næste måned.

Der er nu sat navn på 44 af de i alt 48 spillere, der den 14.-16. juni kæmper om titlen ved Danish Darts Open i Brøndbyhallen, når PDC’s Europa Tour for andet år i træk gæster København.

Fredag eftermiddag/aften blev der således afholdt både en engelsk og europæisk kvalifikationsturnering, mens de 16 seedede spillere nu også ligger fast.

Mens Michael van Gerwen som bekendt har valgt at melde afbud til København, så kan det danske publikum se frem til at opleve den resterende verdenselite – pånær naturligvis Gary Anderson, der ikke har spillet på Europa Touren siden 2016.

Således vil de 16 seedede spillere udgøres af de 16 spillere, der ligger øverst på PDC’s ProTour-rangliste. Du kan i den forbindelse skabe dig et overblik over samtlige kvalificerede spillere længere nede i artiklen.

Forud for gårsdagens kvalifikationsturnering, var det bemærkelsesværdigt, at Michael Smith ikke var blandt de 16 bedste på ProTour-ranglisten. VM-finalisten gik imidlertid problemfrit igennem kvalifikationsturneringen efter sejre over Justin Pipe og Peter Hudson. Blandt de øvrige 17 vindere af den engelske kvalifikationsturnering finder man i øvrigt prominente navne som Steve Beaton, Nathan Aspinall, Glen Durrant, Mervyn King, Chris Dobey og Kyle Anderson. Til gengæld lykkedes det ikke for hverken Corey Cadby eller Jamie Hughes at kvalificere sig.

I den europæiske kvalifikationsturnering, hvor der var seks pladser på spil, var det i vid udstrækning mindre prominente navne, der løb med sejrene. Ganske vist formåede både Vincent van der Voort, Krzysztof Ratajski, Martin Schindler og Gabriel Clemens at kvalificere sig, men det skete på bekostning af spillere som Jeffrey de Zwaan, Dimitri van Den Bergh, Max Hopp, Jelle Klaasen og Kim Huybrechts. Heller ikke de tre Tour Card-holdere fra PDC Nordic & Baltic, Darius Labanauskas, Madars Razma og Marko Kantele, formåede at kvalificere sig til sæsonens ottende Europa Tour.

To af de sidste fire kvalifikationspladser afgøres i dag, når der tages hul på den vest/sydeuropæiske kvalifikationsturnering. Derudover vil der være to danske kvalifikationspladser på spil ved den danske kvalifikationsturnering, der finder sted den 13. juni.

Du kan se den fulde liste over samtlige kvalificerede spillere her nedenfor, mens billetter til turneringen kan købes her.

De 16 seedede spillere:
1.  Ian White
2. Daryl Gurney
3. Gerwyn Price
4. James Wade
5. Adrian Lewis
6. Peter Wright
7. Rob Cross
8. Mensur Suljović
9. Dave Chisnall
10. Ricky Evans
11. Joe Cullen
12. Simon Whitlock
13. Jonny Clayton
14. Stephen Bunting
15. Darren Webster
16. Jermaine Wattimena

Vinderne af den engelske kvalifikationsturnering
Steve Beaton
Michael Smith
Nathan Aspinall
Mervyn King
Kirk Shepherd
Steve West
Kevin Burness
Chris Dobey
Reece Robinson
Mick Todd
Glen Durrant
Ryan Harrington
William O’Connor
Luke Woodhouse
Kyle Anderson
Scott Taylor
Steve Lennon
Ryan Joyce

Videre af den europæiske kvalifikationsturnering
Martin Schindler
Krzysztof Ratajski
Jose Justicia
José de Sousa
Gabriel Clemens
Vincent van der Voort

Vinder af den østeuropæiske kvalifikationsturnering
Krzysztof Kciuk

Vindere af den nordisk/baltiske kvalifikationsturnering
Dennis Nilsson
Teuvo Haverinen

Højest rangerende PDCNB spiller på PDC’s verdensrangliste uden et Tour Card
Kim Viljanen

Vest/sydeuropæiske kvalifikationsturnering (to pladser)
Afholdes lørdag den 18. maj

Den danske kvalifikationsturnering (to pladser)
Afholdes torsdag den 13. juni

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*