Per Laursen: – Skotland er en drømmelodtrækning

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Per Laursen ser frem til opgøret mod Gary Anderson og Peter Wright i første runde ved PDC’s World Cup of Darts.

Det var nok de færreste, der for alvor klappede i hænderne, da Danmark i går trak Skotland som modstander i første runde ved PDC’s World Cup of Darts. Skotland er da også blandt turneringens tre største favoritter hos diverse bookmakere sammen med England og Holland. Alligevel ser Per Laursen, der har repræsenteret Danmark ved samtlige World Cups siden turneringens start i 2010, frem til opgøret med Skotland.

– Jeg var et stort smil, da jeg så, at vi trak Skotland, udtaler Laursen konsekvent, inden han tilføjer:

– Selvfølgelig skal vi satse på at møde et af de store hold. Sidste år havde vi jo også store problemer med Brasilien, så hvorfor skulle vi satse på, at møde et af de useedede hold, når vi har vist, at vi ikke bare uden videre kan besejre dem, forklarer den femdobbelte danmarksmester til Dartnyheder.dk.

Udelukker ikke muligheden for en overraskelse

Foruden oplevelsen der er forbundet med at møde to af dartsportens aller største stjerner, så ser Laursen også lodtrækningen som en mulighed for at kunne spille mere frit og ligge nerverne til side.

– Der er da ingen tvivl om, at vi kan spille mere frit. Vi har alt at vinde, og intet at tabe. Alle regner med, at Skotland vinder, og det forstår jeg da også godt, uddyber Laursen, inden han forklarer, at det ikke er ensbetydende med, at han har givet op på forhånd, da han bliver spurgt, om han tror, at han og Niels Heinsøe kan skabe overraskelsen mod verdensranglistens nummer fire og fem.

– Jo, det tror jeg da. Jeg ved ikke helt, hvad det bunder i, men det tror jeg selvfølgelig på. Jeg har jo besejret Gary (Anderson, red.) før, og spillede en tæt kamp med Peter Wright ved VM, så hvorfor skulle man ikke kunne gøre det igen, udtaler Potten-spilleren og uddyber:

– Og så ved vi jo ikke, hvor Gary står. Han har ikke spillet meget i år, og det jeg har set ham spille, har ikke været imponerende. Og selvom Wright har vist, at han godt kan spille med 105 i snit, så har han også vist, at han kan være helt ved siden af sig selv. Derudover, så har vi set flere gange, at Skotland godt kan være til at tale med, når de spiller double – men selvfølgelig er de favoritter, det er klart.

Første gang med Niels Heinsøe

Mens Per Laursen er én af blot otte spillere, der har deltaget ved samtlige World Cups, så kan Niels Heinsøe se frem til debut ved PDC’s verdensmesterskab for landshold. Det er dermed første gang, at Laursen og Heinsøe danner makkerskab ved et større mesterskab, hvilket Laursen ser frem til.

– Vi har jo spillet sammen før, så det er ikke helt nyt. Det her bliver selvfølgelig noget helt andet, men jeg har stor tiltro til Heinsøe. Vi har et godt personligt forhold, og jeg har stor respekt for den dedikation han viser i øjeblikket. Jeg tror på, at vi godt vil kunne få det til at fungere, fortæller den regerende danmarksmester, der i øvrigt oplyser, at han som led i forberedelserne til World Cuppen forventer at skulle spille doublekampe med Heinsøe ved lørdagens slutspil i Dansk Dart Unions oldboys-rækker.

Stemningen vil være på sit højeste

I kølvandet på World Cup-lodtrækningen, så blev det også offentliggjort, at Danmark og Skotland møder hinanden i det sidste opgør på World Cuppens åbningsdag. Et tidspunkt der lader til at falde i god jord hos danskeren.

– Det er super fint. Så får vi lige muligheden for at mærke stemningen, før vi selv går på scenen. Og så skal Tyskland jo spille kampen lige inden, så vi kan jo håbe på, at der er en masse mennesker i salen, afslutter Laursen, med henvisning til det notorisk højtråbende tyske hjemmebanepublikum.

World Cup of Darts afholdes mellem den 6.-9. juni i Barclaycard Arena i Hamborg.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*