Årets Danske Dartspiller 2019: De tre nominerede herrespillere

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

I denne uge offentliggøres navnene på de spillere, som er nomineret til priserne som årets danske dartspillere 2019. På billedet ses den danske ranglistes nummer ét, Brian Løkken, der er nomineret til prisen som årets herrespiller.

Som det blev offentliggjort på Dansk Dart Unions hjemmeside og Dartnyheder.dk den 5. december, så vil der den 4. januar 2020 blive uddelt hæderspriser til ”Årets Danske Dartspillere 2019”. En nyhed du kan læse mere om her.

I den forbindelse vil de tre nominerede spillere i hver af de fem forskellige kategorier (pigespillere, drengespillere, newcomers, damespillere og herrespillere) blive offentliggjort mellem mandag d. 9. december frem til fredag d. 13. december. Her nedenfor kan du se de tre nominerede spillere til prisen som ”Årets Danske herrespiller 2019”. Spillernes navne er oplistet i alfabetisk rækkefølge.

LÆS OGSÅ: Årets Danske Dartspiller 2019: De tre nominerede pigespillere
LÆS OGSÅ: Årets Danske Dartspiller 2019: De tre nominerede drengespillere
LÆS OGSÅ: Årets Danske Dartspiller 2019: De tre nominerede newcomers
LÆS OGSÅ: Årets Danske Dartspiller 2019: De tre nominerede damespillere

Brian Løkken (DK26 Hvidovre)
Største resultater 2019:
3-4. plads Sjællandske Mesterskaber
3-4. plads Estonia Open
Sidste 40 BDO World Darts Championship
Sidste 32 BDO World Trophy

Den danske ranglistes nummer ét indledte sæsonen med, som den første danske herrespiller siden 2007, at repræsentere de rød/hvide farver ved BDO’s verdensmesterskab, hvilket var blandt årsagerne til, at han senere på året blev tildelt et wildcard til BDO World Trophy. Foruden deltagelse ved to af de største TV-turneringer udenfor PDC, så kan Brian Løkken også se tilbage på en sæson med semifinaleplaceringer ved det sjællandske mesterskab og Estonia Open.

Niels-Jørgen Hansen (Aabenraa)
Største resultater 2019:
3-4. plads DM
Sidste 48 Danish Darts Open

Få danske spillere har i år været så internationalt aktive som Aabenraas Niels-Jørgen Hansen. Deltagelse ved PDC’s Q-school i januar åbnede dørene for deltagelse på PDC’s Challenge Tour, hvor danskeren afsluttede sæsonen som Challenge Tour-ranglistens nummer 89 ud af i alt 351 spillere, hvilket indebar sejre over spillere som Cameron Menzies, Jimmy Hendriks og Berry van Peer. Kan også se tilbage på en sæson hvor han kvalificerede sig til PDC’s Europa Tour, alt imens han spillede sig i semifinalen ved DM. Er derudover sæsonens foreløbigt næst mest vindende spiller i landets bedste dartrække (af alle der har spillet mere end otte kampe), hvor han i øvrigt er noteret for det laveste antal dart per vundet leg (17,81).

Per Laursen (Potten)
Største resultater 2019:
1. plads DM
1. plads Aabenraa Open
1. plads Esbjerg Open
1. plads Vestfyen Open
1. plads Nordic Dart Festival
Sidste 32 Danish Darts Open

Har i løbet af sæsonen vundet fem ud af 11 nationale ranglisteturneringer, heriblandt karrierens femte DM-titel. Var derudover med på det danske World Cup-landshold i PDC for niende gang i karrieren, alt imens han ved Danish Darts Open blev den første dansker nogensinde, der spillede sig videre til anden runde på PDC’s Europa Tour, hvor han ovenikøbet var få millimeter fra at sende verdensranglisten nummer 15 ud af turneringen. Endte derudover som den bedst placerede dansker på PDC Nordic & Baltic-ranglisten, hvor han afsluttede sæsonen med en samlet sjetteplads.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*