Optakt: I aften går det løs i Alexandra Palace

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

I aften indleder Michael van Gerwen sit titelforsvar ved PDC’s verdensmesterskab.

I aften går det løs.

Klokken 20.00 kastes de første pile ved dette års verdensmesterskab – eller rettere næste års verdensmesterskab, eftersom finalen som bekendt afholdes onsdag den 1. januar 2020.

LÆS OGSÅ: Frydendahl og Thunø forud for VM: Price er den største udfordrer til MvG

Men selvom der “blot” er tale om førstedagen ved verdensmesterskabet, så er der rigeligt at se frem til. Først og fremmest kan publikum i Alexandra Palace se frem til aftenens sidste kamp, hvor den tredobbelte verdensmester Michael van Gerwen møder vinderen af aftenens indledende opgør mellem Jelle Klaasen og Kevin Burness – derudover kan de også se frem til at opleve den tidligere Premier League profil Kim Huybrechts samt vinderen af PDC’s ungdomsverdensmesterskab Luke Humphries.

Men mens vi herhjemme i fællesskab kan gå og vente anspændt på aftenens kampe, så kan du i mellemtiden danne dig et overblik over aftenens kampprogram her nedenfor, hvor vi har lavet en optakt til hver enkelt kamp.

Husk at alle kampe kan ses live fra klokken 20.00 på Viaplay.dk samt PDC.tv. Derudover sender TV3 Sport live fra klokken 21.45.

LÆS OGSÅ: Så er det snart – varm op til VM med tidligere højdepunkter

Jelle Klaasen [1.33] vs. Kevin Burness [3.40]

Det er to vidt forskellige typer der i år tager hul på PDC’s verdensmesterskab. Mens 35-årige Klaasen er kendt for sit hurtige tempo, så er 54-årige Burness kendetegnet ved sin koncentrerede og til tidligere halvkedelige stil.

Det langsomme tempo skal dog ikke tage noget fra nordireren, der sidste år fik debut i VM-regi. Det gjorde han på fornem vis, idet han indledte turneringen med at besejre Paul Nicholson, inden han tabte 1-3 til Gary Anderson i anden runde.

Til trods for sidste års godkendte VM-debut, så vil Burness dog være undertippet til aftenens opgør mod den tidligere BDO-verdensmester. Klaasen har da også vundet begge de to spilleres foregående indbyrdes opgør, og mon ikke han vinder igen i aften, til trods for en overordnet skuffende sæson.

Bud på resultat: Jelle Klaasen vinder 3-1

Kim Huybrechts  [1.33] vs. Geert Nentjes [3.40]

21-årige Geert Nentjes har været en af de helt store oplevelser på PDC’s Development Tour i år, hvor den unge hollænder blandt andet vandt to titler, hvilket bidrog til en samlet tredjeplads på ungdomsranglisten. Og selvom han i indeværende sæson har lavet hele tre 9-dartere, hvilket kun er overgået af Michael van Gerwen, så har han dog fortsat sit gennembrud til gode ved de store TV-turneringer.

Den manglende erfaring kan i den forbindelse sagtens gå hen og blive den afgørende faktor, når han i aftenens anden kamp møder belgiske Kim Huybrechts, der i år deltager ved sit niende verdensmesterskab. Huybrechts har ganske vist haft en svær sæson, men det solide bundniveau bør være tilstrækkeligt, med henblik på at avancere videre til anden runde.

Bud på resultat: Kim Huybrechts vinder 3-0

Luke Humphries [1.61] vs. Devon Petersen [2.30]

Det var på et hængende hår, at Devon Petersen sidste år reddede sit Tour Card, efter han på sensationel vis fightede sig hele vejen til fjerde runde, hvor han sågar var tæt på at spille sig videre til kvartfinalen, men til sidst måtte tage til takke med et nederlag på 3-4 til Nathan Aspinall.

Siden da har sydafrikaneren været som født på ny. Ganske vist har sæsonen ikke budt på mange nævneværdige resultater på ProTouren, men adskillige gennemsnit over 100 giver indikationer af, at ‘The African Warrior’ kan have endnu et godt VM ventende foran sig.

Det er dog noget af en mundfuld, som Petersen står overfor ved dette års VM, hvor han i øvrigt ikke bør spekulere på risikoen for at miste sit Tour Card. Luke Humphries, der sidste år imponerede ved at spille sig i kvartfinalen ved VM, ankommer således til Alexandra Palace springfyldt med selvtillid, efter han for nyligt vandt PDC’s ungdomsverdensmesterskab. Generelt har 2019 dog været en vanskelig sæson for den 24-årige englænder, der blandt andet har døjet med angst og depression. Og selvom selvtillid lader til at være i orden, så er der alligevel noget der tyder på, at Petersen er den mest formstærke af de to, til trods for at bookmakerne anser Humphries som favorit.

Bud på resultat: Devon Petersen vinder 3-2

Michael van Gerwen vs. Jelle Klassen/Kevin Burness

Uanset om Michael van Gerwen i aften indleder sit VM-forsvar mod sin hollandske landsmand eller Kevin Burness, så vil verdensranglisten nummer et selvsagt være favorit. Umiddelbart kunne det tyde på, at Jelle Klaasen trækker det længste strå mod nordireren, hvilket vil blive interessant, eftersom ‘MvG’ og ‘The Cobra’ har et særdeles anspændt forhold til hinanden, og derfor aldrig giver hånd til hinanden, hverken før eller efter deres indbyrdes kampe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*