Så er det snart – varm op til VM med tidligere højdepunkter

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

VM starter i morgen og her kan du varme op med højdepunkter fra tidligere år.

Så er der lige knap og nap et døgn til Jelle Klaasen og Kevin Burness sætter gang i dette års World Darts Championship.

Hvis du lige mangler den sidste gnist, så har vi her fundet nogle højdepunkter fra tidligere år, som helt sikkert vil bringe dig i “VM-mode”.

Wayne Mardle 5-4 Phil Taylor (VM 2008 – kvartfinale)

Wayne Mardle havde altid bøvl med Phil Taylor igennem sin karriere. Især når det kom til VM, så var Phil Taylor en ond ånd for Mardle. Men under VM 2008 kom sejren endelig! Ja egentlig havde Mardle slået Taylor to gange tidligere i karrieren, men det var hans første VM-sejr over Phil Taylor.

Raymond van Barneveld 7-6 Phil Taylor (VM 2007 – finale)

Vi springer et år tilbage og kigger på den historiske finale mellem Raymond van Barneveld og Phil Taylor. Phil Taylor havde på dette tidspunkt vundet 13 af sine i alt 16 verdensmesterskaber, men Raymond van Barneveld lod ham ikke få den 14. under VM 2007. Han nappede nemlig selv titlen efter det afgørende leg.

Michael van Gerwen 6-4 James Wade (VM 2013 – semifinale)

Denne kamp huskes ikke rigtig på resultatet, men mere på, at Michael van Gerwen var så tæt på at gøre det umulige. Hollænderen missede således double 12, for at lave to 9-dartere i streg. Til gengæld blev det til 17 perfekte darts, hvilket også må siges at være ganske godkendt.

Raymond van Barneveld 4-3 Michael van Gerwen (VM 2016 – 1/8-finale)

I en hel del år har opgørene mellem de to hollændere være betragtet, som et af de største opgør i dartverdenen. Selvom det ikke har været imponerende fra ‘Barney’ i år, så spillede han en af sine bedste kampe mod Michael van Gerwen tilabge under VM 2016.

Rob Cross 6-5 Michael van Gerwen (VM 2018 – semifinale)

Mange mener, at denne kamp er den bedste dartkamp, som nogensinde er spillet. Kampen mellem Rob Cross og Michael van Gerwen skulle således i et sudden-death leg, for at finde vinderen af semifinalen. Herunder kan du se lige præcis det leg, som endte med at sende Rob Cross i finalen, hvor Phil Taylor ventede.

Rob Cross 7-2 Phil Taylor (VM 2018 – finale)

På forhånd var det kendt, at VM 2018 ville blive Phil Taylors sidste professionelle dartturnering nogensinde. Skæbnen ville, at det ikke bare blev et VM til glemmebogen for Phil Taylor. Den 16-dobbelte verdensmester nåede således hele vejen til finalen, og herunder kan du starte med at se Phil Taylors allersidste walk-on.

Efterfølgende blev det ikke til den store finale for Phil Taylor, som efter en imponerende turnering måtte se sig slået af sæsondebutanten Rob Cross.

Det var den håndfuld højdepunkter, som vi lige havde fundet frem fra gemmeren. Hvis du ikke er klar til VM nu, så ved vi altså ikke, hvad der skal til.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*