Optakt: Rob Cross starter sit VM i dag

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Det er andendagen ved VM, hvor der igen skal spilles både kampe fra første runde og anden runde.

Førstedagen af VM forløb uden de store kvaler. Favoritterne Jelle Klaasen og Kim Huybrecths vandt deres kampe i første runde, omend en noget ustabil Kim Huybrecths måtte kæmpe noget for det mod Geert Nentjes, som imponerede med flere gode lukninger og godt nedspil, men belgieren nappe den dog til sidst og vandt 3-2.

I kampen mellem Luke Humphries og Devon Petersen, var det Luke Humphries som fik spillet sig videre til anden runde. Englænderen vandt således med 3-1, selvom Devon Petersen gjorde det bedre, end hvad scoreren tilkendegiver.

Aftenens sidste kamp var fra anden runde, hvor Michael van Gerwen skulle op mod Jelle Klaasen. Her vandt Michael van Gerwen med 3-1, selvom Jelle Klaasen gjorde fin figur og endda kom foran med 1-0.

Men det kan altså konstateres, at alle bookmakernes favoritter vandt i gårsdagens fire kampe.

I dag står den så på hele otte kampe, da der både er en eftermiddagssession og en aftensession. Eftermiddagssessionen starter klokken 13.30.

Darius Labanauskas [1.53] vs. Matthew Edgar [2.50]
I dagens første kamp skal PDC Nordic & Baltic spilleren Darius Labanauskas op mod Matthew Edgar. Lithaueren har dog kvalificeret sig igennem Pro Touren og ikke den nordisk/baltiske tour. Det må altså siges at være ganske imponerende.

De to mødte hinanden ved sidste års VM, også i første runde, hvor Darius Labanauskas vandt 3-1 og efterfølgende også slå Raymond van Barneveld. Bookmakerne har igen Labanauskas som favorit, og kigger man på den seneste form fra Matthew Edgar, så kan man godt forstå bookmakernes valg.

Bud på resultat: Darius Labanauskas vinder 3-1

Ryan Meikle [1.25] vs. Yuki Yamada [4.00]
Endnu en kamp, hvor der er en klar favorit. Ryan Meikle er umiddelbart ikke den største stjerne i PDC, men han spiller dog fast på Pro Touren og har dermed en del erfaring at tage med, også selvom det er hans første VM i karrieren.
Yuki Yamada deltager også ved VM første gang, da han har kvalificeret sig igennem den asiatiske tour. Japaneren er ikke så kendt i det europæiske, men spillede mod Gary Anderson i 2015, da World Series besøgte Japan.

Men det burde ikke blive den sværeste start for Ryan Meikle, som umiddelbart bør tage en forholdsvis let sejr her.

Bud på resultat: Ryan Meikle vinder 3-0

Luke Woodhouse [1.72] vs. Paul Lim [2.10]
Her skal vi igen kigge mod den asiatiske tour, hvor legenden Paul Lim har kvalificeret sig til endnu et VM. Spilleren fra Singapore, som var forfærdelig tæt på en 9-darter i Ally Pally for få år siden, har spillet med et rigtig fint snit på den asiatiske tour i år. Han har således snittet 89,28.

Det kan altså godt blive en tæt kamp, når den rutinerede herre skal op mod Luke Woodhouse, som har haft et sæsongennemsnit på 91.67.
Det kan dog være, at Paul Lim kan gøre brug af sin erfaring, da Luke Woodhouse ikke har deltaget ved VM før. Man har mange gange set, at den store scene i London har knækket debutanter og måske det kan ske igen i aften.

Bud på resultat: Paul Lim vinder 3-2

Jermaine Wattimena [1.80] vs. Luke Humphries [2.00]
Så skal der endnu en kamp fra anden runde på programmet. Luke Humphries skal således i aktion igen, når han skal op mod Jermaine Wattimena.

De to har kun et indbyrdes opgør, og det er helt tilbage fra 2018, hvor hollænderen vandt 6-2. Det må naturligvis antages, at Luke Humphries er blevet en bedre spiller siden da, så kampen i aften burde umiddelbart blive en noget tættere affære end tilbage i 2018.

Bud på resultat: Luke Humprhies vinder 3-2

Efter den ovennævnte kamp kommer dagens pause, inden aftenssesionnen starter klokken 20.00.

Mark McGeeney [1.28] vs. Matt Campbell [3.75]
Det kan godt være, at Mark McGeeney ikke ligefrem er stormet ind på PDC-scenen efter sit skifte fra BDO, men derfor er han stadig den klare favorit her. Matt Campbell har kvalificeret sig igennem den nordamerikanske pro tour, men har derudover ikke den store erfaring med dart på den store scene. Canadieren har kun deltaget ved UK Open, og det var helt tilbage i 2009.

Det burde altså ikke være det store problem for Mark McGeeney, som trods alt har en helt anden erfaring at trække på.

Bud på resultat: Mark McGeeney vinder 3-0

Jamie Hughes [1.28] vs. Zoran Lerchbacher [3.75]
Jamie Hughes imponerede i løbet af sæsonen, da han vandt PDC Czech Open på Europa Touren. Til gengæld har han ikke haft meget held i sprøjten siden. Der kan dog næppe være tvivl om, at englænderen stadig er en bedre spiller end Zoran Lerchbacher.

Lerchbacher har godt nok vist momenter at flot spil, men der er dog noget længere i mellem, end der er hos Jamie Hughes. Samtidig kan Hughes muligvis nyde fordel af hjemmepublikummet, som ikke plejer, at holde sig tilbage fra at heppe på englænderne.

Bud på resultat: Jamie Hughes vinder 3-1

Raymond van Barneveld [1.14] vs. Darin Young [5.50]
Raymond van Barneveld starter sit sidste VM i aften, når han skal op mod Darin Young. Raymond van Barneveld har ikke haft en god sæson, men alligevel viste han et fint niveau under Players Championship Finals. Det kunne altså godt ligne, at han lige har givet den en sidste skalle frem mod hans sidste turnering.

Darin Young burde altså ikke blive det store problem for Raymond van Barneveld, som helt sikkert gerne vil slutte godt af, især i England, hvor ‘Barney Army’ også har en stor gruppering.

Bud på resultat: Raymond van Barneveld vinder 3-1

Rob Cross [1.22] vs. Kim Huybrechts [4.33]
Aftenens sidste kamp er endnu en kamp fra anden runde. Her skal Rob Cross op mod Kim Huybrecths. Kigger man på belgierens præstation fra i går, så burde Rob Cross ikke være nervøs forud for dette opgør. Det var langtfra imponerende af Kim Huybrecths.

Samtidig har Rob Cross vist noget bedre takter i denne sæson, end han gjorde i 2018. Så mon ikke, at dette bliver en nogenlunde let kamp for englænderen, som også har brug for at nå langt i denne turnering, da han skal forsvare de penge han vandt ved VM i 2018, da han vandt VM.

Bud på resultat: Rob Cross vinder 3-1

Alle dagens kampe kan ses på Viaplay og pdc.tv. TV3 Sport viser også dart fra Ally Pally, men kanalen stopper allerede 15.25 ved eftermiddagssessionen, og om aftenen starter kanalen først at vise fra klokken 20.30.


Resultater fra 13. december
Første runde
Jelle Klaasen (96.02) 3-1 (92.41) Kevin Burness
Kim Huybrechts (89.94) 3-2 (87.03) Geert Nentjes
Luke Humphries (91.05) 3-1 (92.60) Devon Petersen

Anden runde
Michael van Gerwen (96.28) 3-1 (95.06) Jelle Klaasen

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*