Magiske Humphries vandt Grand Slam of Darts 2023

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Kieran Cleeves/PDC

Luke Humphries virkede til tider uovervindelig, da han søndag aften vandt finalen ved Grand Slam of Darts.

For lidt over en måned siden vandt Luke Humphries sin første majorturnering ved World Grand Prix, og sent søndag aften fulgte han så op med den næste i rækken, da den 28-årige englænder vandt finalen ved Grand Slam of Darts.

Luke Humphries vandt finalen 16-8 over Rob Cross, efter at have leveret en helstøbt indsats, hvilket indebar et gennemsnit på 104,69 og en lukningsprocent på 59. Det var et tempo, som Humphries’ ellers velspillende landsmand ikke kunne følge med på, og der var således aldrig tvivl om udfaldet af kampen, hvor ‘Cool Hand Luke’ hurtigt etablerede sig en føring på 11-4 efter kampens første tre sessioner.

Luke Humphries indledte Grand Slam med at vinde sin gruppe, hvor han besejrede Steve Lennon, Gary Anderson og Dirk van Duijvenbode. I de efterfølgende knockoutkampe noterede han sig sidenhen for en sejr over Ryan Searle, inden han for anden gang i turneringen trak sig sejrrigt ud af et opgør mod Gary Anderson. Herefter sendte han James Wade ud i semifinalen, inden han altså besejrede Rob Cross i finalen. Det var kun i semifinalesejren, at Luke Humphries ikke snittede over 100.

Efter sin anden majorsejr konsoliderer Luke Humphries sin fjerdeplads på verdensranglisten. Med vinderchecken på godt og vel 1,3 millioner danske kroner i bagagen udbygger han dermed forspringet til de nærmeste forfølgere, hvor der nu er 270.000 pund ned til Gerwyn Price på femtepladsen, alt imens der er knap 340.000 pund op til Michael Smith på førstepladsen. Anden- og tredjepladsen indtages fortsat af henholdsvis Peter Wright og Michael van Gerwen.

Den tidligere ungdomsverdensmester vil nu træde ind som bookmakernes forhåndsfavorit ved Players Championship Finals, der begynder fredag den 24. november. Players Championship Finals markerer sæsonafslutningen på Players Championship-touren, og er samtidig den sidste turnering inden VM løber af stablen fra den 15. december.


Grand Slam of Darts 2023 – afgørende resultater:
Kvartfinaler

James Wade (95,56) 16-15 (101,31) Josh Rock
Luke Humphries (103,56) 16-14 (99,61) Gary Anderson
Stephen Bunting (96,79) 16-8 (89,87) Stowe Buntz
Rob Cross (98,18) 16-6 (92,11) Damon Heta

Semifinaler
Luke Humphries (95,80) 16-10 (89,45) James Wade
Rob Cross (95,9) 16-13 (95,34) Stephen Bunting

Finale
Luke Humphries (104,69) 16-8 (103,61) Rob Cross


Se/gense højdepunkterne fra finalen ved Grand Slam of Darts 2023:


Læs også:

Luke Humphries i kæmpe triumf: Tog karrierens største sejr ved World Grand Prix

Efter ydmygelse af Michael van Gerwen: Luke Humphries vandt German Darts Grand Prix

Disse spillere er udtaget til Premier League 2023 – Chris Dobey får debut


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*