Glen Durrant stopper sin professionelle karriere

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Glen Durrant er færdig som professionel dartspiller, efter han i dag missede kvalifikationen til PDC’s verdensmesterskab.

– Jeg er ikke længere professionel dartspiller.

Sådan lyder den benhårde konstatering fra den tredobbelte BDO-verdensmester Glen Durrant, der på Twitter gør status efter han i dag tabte i første runde ved kvalifikationsturneringen til PDC’s verdensmesterskab. Dermed er det nu et endegyldigt faktum, at Durrant ryger ud af verdensranglistens top 64 ved årsskiftet, og at han derfor mister sit Tour Card.

– Jeg er til dels lettet og til dels utrolig skuffet, uddyber 52-årige Durrant på Twitter, inden han takker sine sponsorer og fastslår, at han nu ser frem til et nyt kapitel i hans liv.

Efter en succesfuld karriere i BDO, hvor han blandt andet vandt VM-titlen tre år i træk fra 2017-2019, skiftede Durrant efter sin tredje VM-triumf til PDC.

I sin første sæson på PDC-touren vandt Durrant to Players Championship-titler og spillede sig i semifinalen ved både World Matchplay, World Grand Prix og Grand Slam of Darts, inden han året efter vandt Premier League. Da PDC-karrieren var på sit højeste, indtog ‘Duzza’ en 12. plads på verdensranglisten.

De seneste sæsoner har dog været enormt vanskelige for den tidligere Denmark Open-vinder, efter han i efteråret 2020 blev ramt af en utrolig formkrise, som han aldrig formåede at kæmpe sig ud af. Det kom blandt andet til udtryk ved hans sæsongennemsnit på Players Championship-touren, der i 2022 landede på bare 80,58, og dermed var det laveste af samtlige spillere der havde spillet flere end tre kampe. Til sammenligning var hans sæsongennemsnit det syvendehøjeste i 2019, da han noterede sig for et gennemsnit på 96,78.

Det er endnu uvist hvad Glen Durrant planlægger at gøre efter sin professionelle dartkarriere. Gennem det seneste år er han dog blandt andet blevet brugt som kommentator på Modus’ Super Series, alt imens han også har trænet andre dartspillere.


Læs også:

Glen Durrant i kæmpe triumf: Vinder Premier League

Wright viste storform mens Durrants krise fortsætter

Glen Durrant banker Michael van Gerwen og vinder Players Championship 15

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*