Wright viste storform mens Durrants krise fortsætter

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Peter Wright viste særdeles gode takter, da han søndag aften besejrede hollandske Danny Noppert 10-2 i første runde ved World Matchplay.

Verdensranglistens nummer to, Peter Wright, gav i går aftes prøver på sin ukuelige selvtillid, da han umiddelbart før kampen mod Danny Noppert i første runde ved World Matchplay havde udtalt, at han forestillede sig en sejr med cifrene 10-0.

Helt så suverænt blev sejrscifrene dog ikke, men den endelige stilling på 10-2 talte alligevel et tydeligt sprog, der sagde, at ‘Snakebite’ var markant bedre end sin hollandske modstander. 51-årige Wright endte i den anledning med et fornemt gennemsnit på 99,75, hvilket var det fjerdehøjeste gennemsnit af alle spillere på andendagen ved World Matchplay.

Det højeste gennemsnit blev i den anledning leveret af polske Krzysztof Ratajski, der snittede 101,57 i sin 10-4 sejr over formstærke Brendan Dolan, alt imens Luke Humphries ligeledes viste storform i sin 10-3 sejr over James Wade. Humphries afsluttede kampen med et gennemsnit på 101,08, og fik med sin sejr revanche for nederlaget til netop Wade i finalen ved UK Open tidligere på året.

Også Rob Cross, der vandt World Matchplay i 2019, endte med et gennemsnit over 100, da han besejrede Ross Smith 10-8. Dermed fik ‘Voltage’ en lovende start på Matchplay-turneringen, hvor han har adskillige ranglistepoint at forsvare på PDC’s to-årige verdensrangliste.

Foruden de førnævnte, så er også Callan Rydz, Joe Cullen, Michael Smith og José de Sousa videre ved World Matchplay efter sejre over henholdsvis Glen Durrant, Chris Dobey, Ryan Searle og Gabriel Clemens. Her er det særligt værd at efter sig ved Durrants exit. Krisen fortsætter således for den tredobbelte BDO-verdensmester, der har været en skygge af sig selv, siden han i efteråret sidste år blev smittet med Covid-19, og siden da har tabt sin første kamp ved både UK Open og The Masters,  sluttede som nummer 10 i tabellen ved PDC’s Premier League og derudover haft en forfærdelige sæson på Players Championship-touren.

World Matchplay fortsætter mandag aften klokken 20:00, hvor der tages hul på fire øvrige kampe i første runde. Kampene kan ses live på Viaplay og PDC.tv, alt imens TV3 Sport sender live fra klokken 21:30.

Længere nede i artiklen kan du finde en oversigt over søndagens resultater og mandagens kampprogram.

Se/gense højdepunkterne fra søndagens kampe ved World Matchplay:


World Matchplay – resultater
Søndag 18. juli
Første runde

Krzysztof Ratajski (101,57) 10-4 (96,08) Brendan Dolan
Callan Rydz (82,04) 10-6 (84,03) Glen Durrant
Rob Cross (100,22) 10-8 (91,48) Ross Smith
Luke Humphries (101,08) 10-3 (93,48) James Wade
Joe Cullen (98,07) 10-8 (97,06) Chris Dobey
Michael Smith (92,46) 10-7 (92,00) Ryan Searle
Peter Wright (99,75) 10-2 (92,14) Danny Noppert
Jose de Sousa (97,45) 10-2 (92,08) Gabriel Clemens


World Matchplay – program
Mandag 19. juli (20:00)
Første runde
Daryl Gurney v Ian White
Nathan Aspinall v Mervyn King
Michael van Gerwen v Damon Heta
Gary Anderson v Stephen Bunting


Læs også:

Favoritterne sejrede på åbningsdagen ved World Matchplay

Top 3: De største profiler der ikke er kvalificeret til World Matchplay

Podcast: Optakt til World Matchplay

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*