Top 3: De største profiler der ikke er kvalificeret til World Matchplay

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Verdensranglisten nummer 19, Simon Whitlock, misser i år World Matchplay for første gang siden skiftet til PDC.

I morgen begynder PDC’s næststørste ranglisteturnering, World Matchplay. En turnering, der har en massiv historie, men også en enorm betydning for spillerne, eftersom præmiepengene har så stor indvirkning på spillernes placering på verdensranglisten.

I den anledning tager vi her et kig på de tre største profiler, der ikke er med ved dette års udgave af turneringen. Vi har i den anledning valgt at se bort fra Mensur Suljovic, eftersom han oprindeligt var kvalificeret, men sidenhen har meldt afbud af sundhedsmæssige årsager. Derudover har spillere der vandt et Tour Card tilbage i februar (heriblandt Raymond van Barneveld) heller ikke været i betragtning til listen, eftersom de ikke har haft lige så gode vilkår for at kvalificere sig til turneringen som resten af PDC’s Tour Card-holdere.

World Matchplay begynder som bekendt lørdag aften, og du kan se hele kampprogrammet for turneringen her, ligesom du har muligheden for at varme op til turneringen med det seneste podcast fra Dartnyheder.dk, der er lavet som en optakt til turneringen. Du finder podcastet på Spotify eller Soundcloud samt i bunden af denne artiklen.

3. Steve Beaton

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Kan du huske, hvornår du sidst så et World Matchplay uden Steve Beaton? Nej? Så er det med god grund, for ‘The Bronzed Adonis’ har deltaget ved samtlige udgaver af PDC’s World Matchplay siden år 2001. 2021 vil med andre ord være første gang i mere end 20 år, at 57-årige Beaton ikke er kvalificeret til den prestigefulde og vigtige turnering.

Blandt karrierens højdepunkter ved turneringen kan nævnes en enkelt semifinaleplacering i 2001 og en kvartfinale i 2016.

Steve Beaton vil som konsekvens af den missede kvalifikation kunne se frem til som minimum at falde to placeringer ned ad verdensranglisten, hvor han nu er placeret som nummer 40.

2. Simon Whitlock

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Simon Whitlock er den højst placerede spiller på verdensranglisten, der ikke har kvalificeret sig til dette års udgave af World Matchplay. Verdensranglistens nummer 19 har ellers været fast inventar i Winter Gardens, siden han skiftede til PDC i 2009, og sidenhen fik debut ved World Matchplay i 2010.

Whitlock har generelt haft en dårlig 2021-sæson, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved hans placering som nummer 69 på listen over de højeste sæsongennemsnit på Players Championship-touren. De middelmådige præstationer har da også kun berettiget til en nuværende 64. plads på Players Championship-ranglisten og en beskeden placering som nummer 52 på ProTour-ranglisten.

Så sent som sidste år var Simon Whitlock ellers i kvartfinalen ved World Matchplay, men må nu i stedet acceptere, at han vil ryge ud af verdensranglistens top 20, når dette års udgave af turneringen er afgjort. Det vil i den anledning være Whitlocks laveste placering på ranglisten, siden skiftet fra BDO.

1. Adrian Lewis

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Krisen vil tilsyneladende ingen ende tage for den tidligere dobbelte verdensmester, Adrian Lewis, der i år misser World Matchplay for første gang siden sin debut i 2005.

Ligesom ovennævnte Simon Whitlock var Lewis sidste år i kvartfinalen ved turneringen efter en række stærke præstationer i sine sejre over Steve Beaton og Danny Noppert, inden han tabte en velspillet kamp til den senere vinder, Dimitri Van den Bergh. Der var derfor flere eksperter der spåede, at sidste års resultat kunne markere udgangspunktet for Lewis’ comeback til verdenstoppen.

Sådan er det dog ikke gået for 36-årige ‘Jackpot’, der gennem de seneste måneder er røget ned som nummer 31 på verdensranglisten, og sidste år måtte melde afbud fra World Grand Prix efter en positiv coronatest. Det er dog ikke meget mere  end en uge siden, at Lewis viste glimt af sit gamle topniveau på Players Championship-touren, og spørgsmålet er derfor, om Lewis i den resterende del af 2021 kan revanchere sine seneste, dårlige sæsoner.

Varm op til World Matchplay ved at lytte til Dartnyheder.dk’s seneste podcast lige her nedenfor:


Læs også:

Nedtur: Lewis og Bunting udelukkes fra World Grand Prix efter positiv corona-test

Podcast: Optakt til World Matchplay

Overblik: Her er kampprogrammet for World Matchplay

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*