Glen Durrant i kæmpe triumf: Vinder Premier League

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Glen Durrant vandt sent torsdag aften finalen ved Premier League.

Efter en finalesejr på 11-8 over Nathan Aspinall kan Glen Durrant glæde sig over titlen som vinder af Premier League 2020. Foruden trofæet og den velfortjente hæder, så kan den tredobbelte BDO-verdensmester også glæde sig over karrierens hidtil største præmiecheck på godt og vel to millioner danske kroner.

Selve finalen blev aldrig det festfyrværkeri, som TV-seerne kunne have håbet på. Både Durrant og Aspinall lod sig således notere for gennemsnit lige omkring 92, hvilket var væsentligt lavere end de to englænderens sæsongennemsnit i Premier League grundspil, der lød på henholdsvis 98,05 og 98,62.

Hvad finalen manglede i spilmæssig kvalitet, kompenserede den imidlertid for ved intensitet. Først ved stillingen 7-6 lykkedes det nemlig 49-årige Glen Durrant at levere kampens første brud på udlægget, da han med en lukning på 25 straffede fem missede lukkepile fra Aspinall.

Herfra tog ‘Duzza’ styringen på kampen, og så sig ikke tilbage, inden han til sidst afgjorde kampens sidste leg på double 16.

Historisk sejr

Den samlede Premier League sejr markerer Glen Durrant første turneringssejr ved en major i PDC, siden han vandt sit Tour Card i januar 2019. Siden da har han to gange spillet sig i semifinalen ved World Matchplay, og en enkelt gang ved både Grand Slam og World Grand Prix.

Forud for aftenens sejr havde Durrant i øvrigt toppet Premier Leagues grundspil. Det gjorde han som den blot tredje spiller i historien, efter at Phil Taylor gjorde det i perioden fra 2005-2012, inden Michael van Gerwen overtog tronen fra 2013-2019.

Selvom Premier League betegnes som en af de absolut største turneringer i dartsporten, så er præmiepengene ikke ranglistegivende, og Durrant avancerer derfor ikke fra sin foreløbige placering som nummer 13 på verdensranglisten.

Skuffelse for Wright og Anderson

Forud for aftenens semifinaler var det Peter Wright og Gary Anderson, der var udset som bookmakernes favoritter til at mødes i finalen.

De to skotske verdensmestre tabte imidlertid deres semifinaler med cifrene 7-10 og 9-10. Gary Anderson var dog kun få centimeter fra at spille sig i finalen, idet han missede en enkelt matchpil i sit semifinalenederlag til Glen Durrant.

Den missede matchpil vil dog formentlig ikke fylde synderligt meget i Glen Durrants bevidsthed, der nu altså kan glæde sig over karrierens største triumf i PDC.

8-6 til Durrant. Brød udlægget efter fem missede lukkepile af Aspinall. Første gang udlægget blev brudt og dermed også første føring på mere end ét leg. Herefter koldblodig lukning på 127, efter Aspinall havde misset en enkelt lukkepil på double 12.

PL ikke ranglistegivende. Derfor Aspinall stadig nummer seks, mens Durrant nummer 13. Den tidligere BDO-stjerne får dog ikke lang tid til at glæde sig over succesen. Allerede på lørdag deltager både han og Nathan Aspinall således på PDC’s Europa Tour, hvor de som seedede spillere indtræder i anden runde af European Darts Grand Prix i tyske Sindelfingen.


Resultater Premier League torsdag 15. oktober
Semifinaler
Glen Durrant (86,1) 10-9 (87,82) Gary Anderson
Nathan Aspinall (95,67) 10-7 (94,02) Peter Wright

Finale
Glen Durrant (91,84) 11-8 (92,15) Nathan Aspinall


Læs også
Gary Anderson og Peter Wright melder afbud til World Cup of Darts
Michael Frydendal bekræfter: Her er det danske hold ved World Cup of Darts
Gary Anderson åbner op for muligt afbud til VM

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*