Optakt: Premier League – Nummer ét møder nummer to

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Simon Whitlock topper overraskende Premier League tabellen efter de første tre runder.

Det er ingen ringere end nummer ét og nummer to som åbner ballet, når Premier League torsdag, for første gang i turneringens historie, er draget mod Tyskland. Tyskland har de seneste år oplevet en enorm vækst, både indenfor tilskuere men også i forhold til dartspillere som kan konkurrere på verdensplan.

Ganske vist har Tyskland endnu ikke formået at producere en Premier League-spiller, men mon ikke tysktalende Mensur Suljovic vil blive taget ekstra godt imod, når han i aftenens anden kamp møder Gerwyn Price i et foreløbigt bundopgør.

Herefter kan det tyske hjemmebanepublikum se frem til opgøret mellem Michael van Gerwen og Daryl Gurney, efterfulgt af Rob Cross kamp mod Raymond van Barneveld, inden Peter Wright og Gary Anderson lukker og slukker i Mecedez-Benz Arena i Berlin.

Michael Smith vs. Simon Whitlock (1: 2.20 x: 4.33 2: 2.62)

Michael Smith og Simon Whitlock er foreløbig de eneste spillere i den igangværende Premier League-sæson, som endnu har fået maksimal pointhøst efter de første tre spillerunder. Australske Whitlock fører ganske vist an i tabellen med en marginalt bedre leg-difference end sin engelske modstander, men det betyder ikke, at Whitlock er automatisk favorit af den årsag. Tværtimod fremstår den 21 år yngre Michael Smith som den mest formstærke af de to, når man tager diverse gulvturneringer med i betragtning. Det har i en årrække været svært for Michael Smith at omsætte sit lovende potentiale fra netop gulvturneringerne til også at levere i de store majors, men den tendens ser ud til at være vendt. Michael Smith er blevet langt bedre til at vinde kampe, hvor han ikke er i topform, hvilket meget vel kan blive afgørende i aftenens åbningskamp, som nemt kan blive en anstrengt og hårdt kæmpet affære.

Bud på resultat: Michael Smith vinder 7-4

Gerwyn Price vs. Mensur Suljovic (1: 2.75 x: 4.50 2: 2.10)

45-årige Mensur Suljovic er i skrivende stund indehaver af turneringens næsthøjeste samlede gennemsnit på 99,14. Alligevel står østrigeren noteret for nul point efter de første tre kampe, hvilket til dels skal tilskrives manglende succes på doublerne, men også det forhold at de respektive modstandere har været sublimt spillende mod den forsvarende Champions League-vinder.

Omvendt står den tidligere rugby-spiller Gerwyn Price noteret for to uafgjorte resultater, på trods af at have turneringens hidtil markant laveste gennemsnit på 93,15. Waliseren har indtil nu kunnet lukrere på at hans respektive modstandere har leveret under niveau. Det er tvivlsomt om det vil kunne gøre sig gældende igen i aften, hvor Mensur Suljovic kan forventes en varm velkomst af det tyske hjemmebanepublikum, mens Gerwyn Price kan forventes at gå en meget svær kamp i møde.

Bud på resultat: Mensur Suljovic vinder 7-4

Michael van Gerwen vs. Daryl Gurney (1: 1.25 x: 7.00 2: 8.50)

Lad det være sagt med samme: Michael van Gerwen er kæmpe favorit til aftenens kamp. Verdensetteren er igang med en forrygende sæson som allerede har bragt fem titler af sig, ud af de seks turneringer han har deltaget i. Så sent som i den forgangne weekend rendte hollænderen afsted med begge Players Championship-titler, mens han i sidste uge besejrede Gary Anderson med et gennemsnit på intet mindre end 110,62. Den statistik kan nordirske Daryl Gurney på ingen måde konkurrere med, på trods af at have leveret en indtil nu ganske godkendt sæson. Men som så mange andre, kan end ikke en godkendt sæson hamle op med Michael van Gerwen, som indtil nu fører den indbyrdes statstik med 11-2. En statistik som formentlig vil blive udbygget i aften.

Bud på resultat: Michael van Gerwen vinder 7-4

Rob Cross vs. Raymond van Barneveld (1: 1.80 x: 4.50 2: 3.50)

Rob Cross har haft en meget svær start på sæsonen, men har de seneste uger vist at han er kommet for at blive. Faktisk har de seneste ugers resultater været så overbevisende, at krisesnakken nu er fuldstændig overstået. Et dårligt resultat i aften vil dog igen sætte gang i de kritiske røster, hvilket Rob Cross vil være fuldstændig bevidst om. Spørgsmålet er, om verdensmesteren kan håndtere det pres, når han i aften møder Raymond van Barneveld.

Som altid er det noget nær en umulighed at forudse hvilken Raymond van Barneveld vi kan forvente at være vidne til i aften. Enten er han forrygende, eller også er han meget middelmådig. De seneste uger har han dog været langt mere middelmådig end forrygende, hvilket ikke er gode indikationer for “Barney Army”. Der er mange interessante perspektiver på aftenens fjerde kamp, hvor begge parter formentlig vil kunne være tilfreds med et enkelt point.

Bud på resultat: 6-6

Peter Wright vs. Gary Anderson (1: 2.87 x: 4.33 2: 2.05 )

Aftenens sidste kamp markerer opgøret mellem verdensranglistens nummer to og fire, når de to skottere, Peter Wright og Gary Anderson, lukker og slukker for historiens første Premier League-aften i Tyskland nogensinde.

Begge spillere har haft en blandet sæsonstart, hvor kurven retfærdigvis er begyndt at vende den rigtige vej. Peter Wright har fundet de pile som han føler sig tilpas med, mens Gary Anderson efterhånden har fået lagt sine rygproblemer bag sig, hvilket betyder, at begge spilleres topniveau er hvor det skal være. Bundniveauet er derimod fortsat svingende, og derfor er det meget svært at spå om udfaldet den skotske tvekamp. Sidste uge leverede Gary Anderson et gennemsnit på 110,79, men havde omvendt svingende resultater ved weekendens Players Championship-events. Endnu værre gik det imidlertid for Peter Wright, som tabte begge sine indledende kampe i den forgangende weekend. Set i det lys, virker det umiddelbart som om at Gary Anderson lige nu har overtaget.

Bud på resultat: Gary Anderson vinder 7-5

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*