Per Laursen og 12 andre danskere drager mod Litauen

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Per Laursen har den seneste tid været i forrygende form i de hjemlige turneringer. Spørgsmålet er, om han kan overføre momentum til weekendens turneringer i PDC Nordic & Baltic.

Fredag til søndag afvikles årets anden afdeling i PDC Nordic & Baltic regi, hvor i alt 13 danskere er tilmeldt.

I alt afvikles fem forskellige turneringer hen over weekenden; tre Europa Tour kvalifikationsturneringer og to PDC Nordic-events. De spillere som er nummer ét og to på PDC Nordic-ranglisten ved sæsonafslutningen, vil være direkte kvalificeret til PDC’s verdensmesterskab. I skrivende stund er Per Laursen og Vladimir Andersen de bedst placerede danskere på henholdsvis 9. og 13. pladsen. Begge spillere har meldt deres ankomst i weekendens turneringer også.

Selvom der i alt afvikles fem turneringer, så er det kun to danskere som er tilmeldt dem alle. Her er der tale om Aabenraas Niels-Jørgen Hansen og Ringsteds Marcus Holm, som foruden de to PDC Nordic-events (som alle de 13 danske spillere er tilmeldt) også deltager i alle tre kvalifikationsturneringer til PDC’s Europa Tour. Sidst en dansker var kvalificeret til Europa Touren var i 2012, hvor Per Laursen deltog ved Dutch Darts Masters.

Foruden de førnævnte danske spillere er også de to tidligere ungdomslandsholdsspillere, Holbæks 21-årige Daniel Jensen og Randers’ 19-årige Nicolai Rasmussen (som kan fejre sin 20 års fødselsdag om lørdagen) med i Litauen. Det samme gør sig desuden gældende for de to Potten spillere, Niels Heinsøe og Lars Helsinghof samt Henrik Primdal (Hovsa), Ivan Springborg (Stifterne), Klaus Rejnhold (Lido), Peter Nielsen (FIOV) og Steen Lysen (Aalborg).

De danske spillere vil naturligvis kunne se frem til hård modstand, idet feltet vil være stærkt besat i den litauiske hovedstad Vilnius. Således er 15 ud af den nuværende ranglistes 16 øverst placerede spillere tilmeldt, heriblandt Sveriges Daniel Larsson, Dennis Nilsson og Magnus Caris samt Finlands Kim Viljanen, Marko Kantele og Ulf Ceder. Også de baltiske lande vil være stærkt repræsenteret ved blandt andre Litauiske Darius Labanauskas og lettiske Madars Razma.

Resultaterne fra turneringerne vil løbende blive opdateret på PDC Nordic & Baltics hjemmeside.

Weekendens program
Fredag d. 23. 16:00 – Europe Tour kvalifikation (ET 4)
Fredag d. 23. 19:00 – Europe Tour kvalifikation (ET 5)
Lørdag d. 24. 11:00 – PDCNB Pro Tour 3
Lørdag d. 24. 19:00 – Europe Tour kvalifikation (ET 6)
Søndag d. 25. 11:00 – PDCNB Pro Tour 4

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*