23-årigt stortalent stopper karrieren

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Blot 23-årige Harry Ward har valgt at stoppe sin professionelle karriere.

Han var udset en stor fremtid i PDC, da han i januar 2019 vandt et Tour Card ved PDC’s Q-School, og blot få måneder senere, i en alder af blot 21 år, vandt en Players Championship turnering efter sejre over blandt andre Michael Smith, Nathan Aspinall, Jose de Sousa og Max Hopp.

Læs også: Dag 1 ved Q-School: Jamie Hughes og Harry Ward er klar til PDC efter sejre over VM-finalister

Men den fremtid er tilsyneladende nu lagt på hylden for den i dag 23-årige englænder Harry Ward, der har valgt at indlevere sit Tour Card til PDC efter indeværende sæson. Det skriver Ward og hans manager i en pressemeddelelse på Facebook.

– Vi vil med stor beklagelse gerne annoncere, at Harry Ward vil opgive sit Tour Card efter denne sæson. Harry har talt med os, og han har vores fulde opbakning, lyder det fra managerselskabet MDA Promotions.

Har svært ved at acceptere livsstilen

På sin egen Facebook profil uddyber Harry Ward selv sit valg om at stoppe karrieren efter årsskiftet.

– Pandemien og tiden med min familie gennem de seneste måneder har fået mig til at indse, at jeg ikke har sulten eller viljen til at være en professionel dartspiller på topniveau.

– At se spillere som Daryl Gurney og andre spillere hos MDA Promotions og den indsats de lægger i sporten har gjort, at jeg har taget dette hårde men alligevel nemme valg.

– Jeg er stadig ung, og jeg vil aldrig sige aldrig i forhold til at gøre comeback i fremtiden. At vinde på Pro Touren og deltage ved VM var højdepunkter, som jeg vil værdsætte i lang tid fremover, lyder det blandt andet.

Harry Ward slog for alvor igennem som et stort talent, da han i 2015 spillede sig i BDO’s VM-finale for ungdomsspillere. Siden da har han som tidligere nævnt blandt andet vundet en enkelt Players Championship-turnering og fik i december sin debut ved PDC’s verdensmesterskab, hvor han først besejrede Madars Razma, inden han tabte til Simon Whitlock i anden runde.

Læs også: 21-årige Harry Ward snød favoritterne og sejrede ved Players Championship 16

2020 har dog været en hård sæson for den unge aspirant, der i løbet af året blot har vundet hvad der svarer til 36.000 danske kroner i præmiepenge.

Harry Ward vil som minimum deltage ved en enkelt TV-turnering mere i år, eftersom han i sidste uge kvalificerede sig til World Series of Darts Finals, hvor han møder Darius Labanauskas i første runde nu på fredag.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*