Dag 1 ved Q-School: Jamie Hughes og Harry Ward er klar til PDC efter sejre over VM-finalister

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Jamie Hughes var i forrygende form på førstedagen ved PDC’s britiske Q-school

Efter det på overraskende vis ikke lykkedes Jamie Hughes at sikre sig et Tour Card ved PDC’s Q-school i 2018, så formåede den 32-årige englæder, der tidligere har ligget nummer tre på BDO’s verdensrangliste, at vinde semifinalen ved den første britiske Q-school turnering i 2019. Det gjorde han med en 5-1 sejr over PDC’s VM-finalist fra 2008, Kirk Shepherd.

Hughes imponerede undervejs i torsdagens turnering, idet han blandt andet vandt tre kampe i træk med gennemsnit på henholdsvis 109,8, 109,4 og 108,5. Præstationer som indikerer, at den tidligere dobbelte Lakeside-semifinalist har potentialet til at kunne gøre sig gældende i toppen af PDC.

Mens det var ventet at Jamie Hughes før eller siden ville sikre sig et Tour Card, så var det mere overraskende at Hughes’ blot 21-årige landsmand, Harry Ward, skulle være manden der sikrede sig torsdagens andet Tour Card. Den unge englænder besejrede i sin afgørende kamp sidste års Lakeside-finalist, Mark McGeeney, hvilket var kulminationen på en fantastisk dag for Ward, der i samme ombæring slog sin personlige rekord for sit højeste registrerede gennemsnit på 103. Ward er kun en enkelt gang tidligere i karrieren blevet registreret for et gennemsnit over 100, mens han endte 2018-sæsonen med en beskeden placering som nummer 36 på PDC’s U23-rangliste.

Glen Durrant, der af mange betragtes som den umiddelbare favorit til at sikre sig et af de i alt 18 Tour Card der er på spil gennem de følgende dages tre turneringer, tabte skuffende sin tredje kamp i turneringen. Alligevel endte han med dagens 17. bedste samlede gennemsnit, der lød på 90,75. Den liste blev i øvrigt toppet af Jamie Hughes, der endte med et fornemt gennemsnit på 98,29.

Dagens bedste kvindelige resultat blev leveret af weekendens VM-finalist, Lorraine Winstanley. Den 43-årige englænder spillede sig videre til tredje runde, hvor hun tabte til Martin Atkins (Wigan), efter hun ellers havde besejret John Part i kampen forinden. Dermed endte Winstanley blandt de sidste 64 ved torsdagens indledende Q-school turnering, der bliver fulgt op af en turnering hver dag de næste tre dage.

Resultaterne fra dagens kvartfinaler og semifinaler kan ses her nedenfor. Alle øvrige resultater kan ses på DartConnect.com.

Kvartfinaler
Mark McGeeney (101,9) 5-4 (93,4) Andy Boulton
Harry Ward (93,6) 5-3 (89,9) Richie Howson
Kirk Shepherd (87,4) 5-4 (86,1) Barrie Bates
Jamie Hughes (108,5) 5-1 (91,2) Dafydd Edwards

Semifinaler
Harry Ward (103,0) 5-2 (91,2) Mark McGeeney
Jamie Hughes (96,00) 5-1 (91,0) Kirk Shepherd

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*