Dansk Dart Union offenliggør: Her er landsholdene til Nordic Cup

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Mikal Schlosser

Andreas Toft Jørgensen er blandt de spillere, der kan se frem til at få debut på det danske seniorlandshold ved Nordic Cup til maj. Det skriver Dansk Dart Union i dag på deres hjemmeside.

27-årige Andreas Toft Jørgensen kan se frem til at få debut på det danske seniorlandshold, når han og resten af herre- og damelandsholdet deltager ved Nordic Cup i Malmø mellem den 25.-28. maj. Her vil de danske seniorlandshold skulle i aktion mod Sverige, Norge, Finland, Island og Færøerne.

Foruden Andreas Toft Jørgensen, så kan også Simon Bak, Benjamin Drue Reus, og Tom Veje Kristensen se frem til at få debut i herrernes landsholdstrøje. De vil i den sammenhæng skulle stå side om side med mere rutinerede landsholdskræfter i skikkelse af Brian Løkken, Nicolai Olsen, Mogens Christensen og Per Laursen. Det vides endnu ikke, hvem herrelandstræner Søren Byø har valgt skal spille på henholdsvis herrernes A- og B-landshold.

To debutanter hos damerne

Også på damelandsholdet vil der være debutanter i truppen. Således har damelandstræner Angeline Merlit valgt at udtage Michelle Merlit og Merete Kjær til deres første landsholdsopgave. De to øvrige pladser er gået til Janni Larsen og Berit Schouw, der tidligere har repræsenteret landsholdet henholdsvis 23 og seks gange tidligere.

Landsholdsudtagelserne betyder, at Niels-Jørgen Hansen og Ivan Madsen er blevet sorteret fra i de oprindelige bruttotrupper for herrelandsholdet, alt imens damelandstræneren har valgt at se bort fra Kirsten Byø, Trine Byø, Henriette Honoré og Line Kristiansen.

Når der i maj tages hul på Nordic Cup, så vil det være første gang siden oktober 2019, at de danske seniorlandshold skal i aktion. Sidst det var tilfældet var ved WDF’s World Cup, inden Covid-19 pandemien tvang WDF til at aflyse diverse landsholdsturneringer i både 2020 og 2021.


Herre Landsholdene (2 hold a 4 spillere):

Andreas Toft – Aabenraa
Benjamin Drue Reus – Assens
Brian Løkken – DK26
Mogens Christensen – Potten
Nicolai Olsen – Potten
Per Laursen – Potten
Simon Bak – Fluen
Tom Veje Kristensen – Aros

Dame landsholdet (4 spillere):

Michelle Merlit – Neptun
Janni Larsen – Fluen
Berit Schouw – Studsen
Merete Kjær – Kælderen


Læs også:

PDC: Disse stjerner er udtaget til Nordic Darts Masters

Velspillende Ulrich Meyn vandt første spillerunde i Dansk Dart Superliga

Dobbelt op på Europa Tour-succes for Adrian Lewis

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*