Sønderjyske 1. divisionsklubber i skarp kritik af Aalborg Dartklub: ‘Det er usportsligt’

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC

1. divisionsklubberne Fluen og Aabenraa retter skarp kritik mod Aalborg Dartklub, efter de to sønderjyske mandskaber ikke kunne nå til enighed med Aalborg Dartklub, om at flytte deres interne holdkampe i Danmarks bedste dartrække tidligere på måneden.

Bemærk: Artiklen er opdateret den 13. april klokken 16:56. I den oprindelige artikel fremgik det ikke, at Fluen oprindeligt forsøgte at flytte holdkampen mod Aalborg Dartklub, fordi to af Fluens førsteholdsspillere var blevet smittet med Covid-19. Det er først efterfølgende, da Aalborg Dartklub melder tilbage til Fluen, at det bliver muligt at finde en ny kampdato i april, at Simon Bak fra Fluen tilmeldte sig Challenge Touren.

Lørdag den 2. april skulle der have været fuld spillerunde i landets bedste dartrække, 1. division. Sådan gik det dog ikke. Selv samme lørdag var der således også aktivitet på PDC’s Challenge Tour. Her havde både Fluens Simon Bak og Aabenraas Niels-Jørgen Hansen og Andreas Toft Jørgensen tilmeldt sig, og de to sønderjyske klubber rettede derfor henvendelse til henholdsvis Aros og Aalborg, med henblik på at få flyttet deres respektive holdkampe til en dato senere på året. Faktisk havde Fluen allerede henvendt sig til Aalborg Dartklub inden Simon Bak havde tilmeldt sig Challenge Touren, eftersom Fluen havde to spillere, der var testet positive for Covid-19.

Mens det lykkedes Fluen og Aabenraa at få flyttet deres holdkampe mod Aros, så fandt man aldrig en løsning med kampene mod Aalborg. Det resulterede derfor i, at Aalborg blev tildelt to skrivebordssejre på 16-0 over både Fluen og Aabenraa, og den nordjyske klub kunne derfor indkassere seks point på kontoen uden at have kastet en eneste pil.

Det forløb har man ikke været imponeret af i hverken Fluen eller Aabenraa, og de to sønderjyske klubber retter derfor skarp kritik mod Aalborg Dartklub. Fluens Allan Bak mener sågar, at der er tale om usportslig optræden. Det fortæller han i et interview med Dartnyheder.dk.

‘Jeg synes, det er usportsligt’

– Jeg må indrømme, at jeg synes, det er usportsligt. Ja, jeg synes faktisk, det er ukammeratligt. Vi har forsøgt at nå til enighed om en ny spilledato i foråret, og det har ikke kunnet lade sig gøre. Det er fint nok, men jeg er ikke imponeret over, at Aalborg allerede nu afviser, at de har mulighed for at udsætte kampen til efteråret. Helt ærligt, så synes jeg, det er for ringe, udtaler Allan Bak, inden han uddyber:

– Det er Aalborg Dartklub, der har hjemmebane, så det burde ikke være nogen umulig opgave for dem at rykke kampen til en dato i efteråret. Helt ærligt, hvor svært kan det så være at finde bare en enkelt dag i efteråret, hvor de kan samle fire mand, til at spille mod os. Det er trods alt vores hold, der har en tre timers køretur til Aalborg og ikke omvendt.

Allan Bak (tv.) var også en del af Fluens førstehold, da det sønderjyske mandskab vandt DM-guldet i 2019/2020-sæsonen. Ved siden af Allan Bak står Dennis Lindskjold, Tom Johannsen og Simon Bak. Foto: Privat

– Da der var corona, så var det aldrig et problem at få udskudt en kamp. Der var alle villige til at hjælpe hinanden. Men sådan er det åbenbart ikke nu, hvor det ikke er corona, det handler om, lyder det fra Allan Bak.

Heller ikke Aabenraas Thomas Jensen Skriver er tilfreds med, at Aalborg Dartklub ikke har været villige til at flytte kampdatoen til efteråret.

– Jeg vil ikke selv bruge ordet ‘usportsligt’, men jeg synes, det er dårlig stil. Jeg synes, at hele forløbet giver indtryk af, at Aalborg Dartklub slet ikke har været interesseret i at finde en ny dato for vores kampe. Og helt ærligt, når vi har hele efteråret til rådighed, så burde det kunne lade sig gøre, udtaler Thomas Jensen Skriver.

Aros bakker op

Mens det altså ikke lykkedes Fluen og Aabenraa at få udskudt deres kampe mod Aalborg, så er man til gengæld nået til enighed med Aros, om at udskyde de kampe, hvor netop de hold skulle have mødt hinanden den 2. april. Aros’ Tom Veje Kristensen fortæller i den sammenhæng, at han ikke forstår Aalborg Dartklubs beslutning om, ikke at ville rykke deres kampe mod Fluen og Aabenraa til efteråret.

– Vi havde også spillere, heriblandt mig selv, der oprindeligt ville have spillet på Challenge Touren, så vi havde selvfølgelig også en interesse i, at vi fik flyttet vores kampe mod Fluen og Aabenraa, indleder Tom Veje Kristensen.

– Vi kom så aldrig afsted, men derfor ville vi selvfølgelig gerne udsætte kampene alligevel. Jeg synes jo grundlæggende, at vi som klubber skal forsøge at hjælpe hinanden, når vi står i en situation som den her. Så jeg er heller ikke vildt imponeret over, at Aalborg Dartklub ikke har været villige til at finde en dato i efteråret, det må jeg sige, uddyber Tom Veje Kristensen.

Steen Lysen forsvarer beslutningen

I Aalborg Dartklub er man ifølge klubbens holdkaptajn, Steen Lysen, ærgerlig over, at man ikke nåede til enighed om en ny kampdato. Han forsvarer dog beslutningen med, at han ikke ville kunne være sikker på, at hans hold ville kunne stille i stærkeste opstilling, hvis man udskød kampen til efteråret.

– Jeg synes faktisk, at vi har gjort meget, for at forsøge at flytte kampdatoen, men vi står bare i den situation, at flere af vores spillere arbejder i weekenderne, og derfor har vi ikke særlig mange datoer at byde ind med, fortæller Steen Lysen.

– Den eneste dato vi har kunne tilbyde i foråret er den 7. maj, men her har Fluen og Aabenraa allerede en udskudt kamp, der skulle være spillet i februar. Så vi har faktisk tilbudt en dato, men her har hverken Fluen eller Aabenraa selv kunnet spille.

Steen Lysen var i 2015 i en finale på PDC Nordic & Baltic-touren. Her tabte han til finske Kim Viljanen. Foto: PDC Nordic & Baltic

– Helt konkret, så er vores udfordring for det første, at Jeppe Stolt arbejder de fleste weekender, så det er begrænset, hvor fleksibel han er. Hans arbejdsplan er i forvejen tilrettelagt således, at han har fri på de oprindelige kampdatoer. Herudover skal Teitur (Thorleifsson, red.) bruge en stor del af efteråret i USA i forbindelse med sit arbejde, og de datoer er endnu ikke fastlagt. Og så er det i øvrigt ingen hemmelighed, at min kone bor og arbejder på Sjælland, så min mulighed for at se min familie, det er som udgangspunkt i weekenderne.

– Så sagens kerne er jo, at vi risikerer, at vi udskyder kampen til efteråret, uden at vide, om vi kan stille med vores stærkeste hold. Og hvorfor skal vi tage det hensyn, når det er Fluen og Aabenraa, der gerne vil have flyttet kampen, fordi de har spillere, der vælger at spille Challenge Tour fremfor 1. division. Jeg synes jo også, det giver anledning til en principiel diskussion om, om ikke det er et problem, at der er klubber, der prioriterer nogle andre turneringer højere end 1. division, når der er klubber som vores, hvor 1. division rent faktisk er førsteprioriteten, lyder det fra Steen Lysen.

Anerkender dele af kritikken

Selvom Steen Lysen altså forklarer, at Aalborg Dartklub ikke føler sig sikre på, at de kan stille med deres stærkeste opstilling på en vilkårlig dato i efteråret, så anderkender han dele af kritikken fra Fluen og Aabenraa.

Forstår du, hvis Fluen og Aabenraa finder det kritisabelt, at I allerede nu kan udelukke, at finde en ny dato i efteråret? I behøver jo ikke, at sætte jer fast på en endelig dato allerede nu.

– Både og. Jeg kan godt forstå, at de tænker, ‘kan det virkelig være rigtigt, at de ikke kan finde en eneste dag i efteråret’. Men kritikken fra mig er, at hvis vi flytter kampen til efteråret, så kan vi som nævnt ikke vide os sikre på, om vi kan stille med stærkeste opstilling. Og så risikerer vi, at vi er dårligere stillet, fordi de i første omgang fravalgte 1. division til fordel for PDC, svarer Steen Lysen, inden han uddyber.

– Nu har jeg også snakket med folk fra fodboldens verden, og her ville det være decideret utænkeligt, at man trækker førsteholdet, til fordel for at de lavere rangerede hold kan spille. I stedet må man jo tage spillerne fra de lavere rangerede hold og rykke dem op på førsteholdet, så de kan spille i stedet. Så jeg synes heller ikke, at kritikken er helt rimelig, for hvorfor skal vi stille os i en dårligere position, fordi de vælger at prioritere noget andet, uddyber holdkaptajnen.

Afviser at have spekuleret i skrivebordssejre

Som tidligere nævnt, så er Aalborg Dartklub blevet tildelt to skrivebordssejre på 16-0 over både Fluen og Aabenraa, eftersom man ikke kunne nå til enighed om en nye kampdato. Steen Lysen afviser dog, at Aalborg Dartklub fra start af skulle have spekuleret i fordele ved ikke at finde en ny dato for kampafviklingen.

Nogen vil måske tænke, at I fra start har haft en interesse i, ikke at flytte kampdatoerne, så I kunne får tildelt to skrivebordssejre. Hvad vil du sige til den kritik?

– Folk må jo tro, hvad de vil, men jeg kan jo fremlægge vores interne korrespondance med Fluen og Aabenraa, som altså er løbet over i hvert fald flere uger. Vi har virkelig brugt meget tid på at forsøge at finde en ny dato. Vi er bestemt ikke gået ind til det her, med ambitionen om bare at sige nej fra start. Vi ville da aller helst have spillet kampene, fremfor at få to skrivebordssejre, det skal der slet ikke herske nogen tvivl om, lyder svaret fra Steen Lysen.

Synes du, at det er i orden, at Aalborg Dartklub ikke har været villige til at flytte deres kampe mod Fluen og Aabenraa til efteråret?

  • Nej (52%, 126 Stemmer)
  • Ja (43%, 104 Stemmer)
  • Ved ikke (5%, 12 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 242

Indlæser ... Indlæser ...

Taberdømt i 2. division Vest

Eftersom Aalborg Dartklubs førstehold altså ikke skulle i aktion i 1. division den 2. april, så valgte klubben i stedet at sende tre førsteholdsspillere (Steen Lysen, Jeppe Stolt og Teitur Thorleifsson) ned på andetholdet i 2. division Vest, hvor klubben mødte Potten. Den kamp vandt Aalborg oprindeligt 9-7, men er sidenhen blevet taberdømt 2-7. De tre sædvanlige førsteholdsspilleres sejre er således blevet underkendt, efter Dansk Dart Unions har vurderet, at det ikke var lovligt at bruge de tre førsteholdsspillere på andetholdet. Den situation er Steen Lysen selvsagt ærgerlig over.

– Det er selvfølgelig en ærgerlig situation, og set i bakspejlet, så skulle vi aldrig have spillet på andetholdet. I Aalborg Dartklub havde vi tolket reglerne således, at vi godt måtte spille, men Dansk Dart Union har i stedet vurderet, at eftersom førsteholdets kampe blev afgjort med afbud fra modstanderholdene, så har det ikke været lovligt at bruge førsteholdets spillere på andetholdet. Det har været et tolkningsspørgsmål, og det er som det er, men det er selvfølgelig ærgerligt, afslutter Steen Lysen.

Efter turneringsrunden den 2. april er Aalborg Dartklub placeret på en foreløbig andenplads i 1. division og som nummer syv i 2. division Vest.


Stillingen i 1. division efter den 2. april:

HoldKampeVundneUafgjortTabtScorePoint
Potten9702+4221
Aalborg9522+3817
Assens9513+1216
Aros7412+1413
DK 269333-212
Lido9333+812
Stifterne7322+1011
Aabenraa6312-610
Studsen922508
Kælderen9216-187
Fluen6132-166
Holbæk7016-821

Læs også:

Rundens hold i 1. division (femte spillerunde) sæson 2022

PDC: Disse stjerner er udtaget til Nordic Darts Masters

Velspillende Ulrich Meyn vandt første spillerunde i Dansk Dart Superliga

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*