PDC: Disse stjerner er udtaget til Nordic Darts Masters

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Mikal Schlosser

Michael van Gerwen kommer til Danmark til juni, hvor han vil indlede sit titelforsvar ved Nordic Darts Masters.

Mellem den 10.-11. juni vil Forum i København for andet år i træk være vært for World Series-turneringen Nordic Darts Masters. Her vil otte inviterede PDC-profiler være blandt deltagerne, mens de øvrige otte pladser udgøres af lokale kvalifikationsspillere fra de nordiske og baltiske lande. I den sammenhæng er danske Vladimir Andersen, litauiske Darius Labanauskas og lettiske Madars Razma på forhånd kvalificeret til turneringen, eftersom de har et Tour Card.

Mens det endnu ikke er afgjort, hvilke fem øvrige spillere fra PDC Nordic & Baltic, der løber med pladserne til Nordic Darts Masters, så har PDC i dag offentliggjort hvilke otte stjerner forbundet har inviteret med til turneringen.

PDC meddeler således, at det bliver Peter Wright, Gerwyn Price, Michael van Gerwen, Fallon Sherrock, James Wade, Michael Smith, Gary Anderson og Dimitri Van den Bergh, der kommer til København til juni.

Hvilke øvrige nordiske spillere der kvalificerer sig til Nordic Darts Masters afgøres den 5. juni. Her vil de to højst placerede danskere (foruden Vladimir Andersen) på PDC Nordic & Baltic-ranglisten sikre sig en plads ved turneringen. Det samme vil den højst placerede svensker, finne og islænder.

På nuværende tidspunkt er der spillet to Pro Tour-turneringer i PDC Nordic & Baltic i denne sæson. De to næste spilles den 4. og 5. juni i Finland.

PDC Nordic & Baltic-ranglisten efter sæsonens to første Pro Tour-turneringer:

PlaceringSpillerNationPoint
1Vladimir AndersenDanmark1400
2Madars RazmaLetland1325
3Daniel LarssonSverige900
4Darius LabanauskasLitauen725
5Benjamin Drue ReusDanmark600
6Ricky NaumanSverige500
7Matthías Örn
Friðriksson
Island400
8Brian LøkkenDanmark325
9Nikolaj JørgensenDanmark250
10Marko KanteleFinland250
11Andreas Toft JørgensenDanmark200
12Allan Daugbjerg OlsenDanmark200
13Tom Veje KristensenDanmark175
14Aki PaavilainenFinland175
15Olli LehtikangasSverige175
16Janis MustafejevsLetland175

Sidste år løb Michael van Gerwen med den samlede sejr, efter han besejrede Fallon Sherrock 11-7 i en medrivende finale. Begge spillere får altså muligheden for at levere endnu et topresultat til sommer.


Læs også:

Følelsesladet Michael van Gerwen vandt Nordic Darts Masters

Wayne Mardle: PDC bør udtage Fallon Sherrock til Premier League

Yngste verdensmester nogensinde: 18-årige Beau Graves brillerede i VM-finalen

2 Comments

  1. What! Daniel du har helt ret, kudos til dig. Jeg var lige ved at brokke mig over din retskrivning og samtidig forsvare alle folk fra Island, men tænkte jeg lige ville tjekke først…
    Du har helt ret. Ifølge dansk retskrivning er en Islænder en person fra Island – det er så også en hest og en tyk striktrøje, men jeg ved hvilken en du mener 😉

    • Hahah, det er sjovt, du skriver det, Jacob. Jeg var inde på selv samme side, før jeg skrev Islænder fremfor Islænding. Jeg var også i tvivl 😉

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*