Syv danskere har tilmeldt sig weekendens Europa Tour-kvalifikationer

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Kais Bodensieck

Andreas Toft Jørgensen og Niels Heinsøe repræsenterede sidste år det danske landshold ved PDC’s World Cup of Darts. Denne weekend forsøger de så at kvalificere sig til PDC’s Europa Tour.

Fra fredag til søndag afholder PDC Nordic & Baltic seks kvalifikationsturneringer til Europa Touren. Turneringerne vil blive afholdt i svenske Göteborg, og vil have syv danske spillere blandt deltagerne. Det fremgår af PDC Nordic & Baltics hjemmeside.

Blandt de største danske deltagende profiler er Andras Toft Jørgensen, Simon Bak og Niels Heinsøe. Herudover fremgår Tom Veje Kristensen, Michael Ladefoged, Ivan Springborg Poulsen og Brian Rohmann Andersen også på deltagerlisten.

Det er aldrig lykkedes en dansker at vinde en af PDC Nordic & Baltics kvalifikationsturneringer til Europa Touren, og igen i weekenden vil det være en stor overraskelse, hvis det lykkes. Det er i stedet svenskerne Daniel Larsson, Dennis Nilsson, Johan Engström og Andreas Harryson samt finske Marko Kantele, der indtager favoritrollerne.

Vladimir Andersen, Darius Labanauskas og Madars Razma har i øvrigt ikke mulighed for at deltage ved turneringerne, eftersom de har et Tour Card.

Skulle det lykkes en dansker at kvalificere sig til en af de seks Europa Tour-turneringer, så vil det også sætte vedkommende i en særdeles god position i forhold til at kvalificere sig til det danske World Cup-landshold. I skrivende stund forventes Vladimir Andersen at tage den ene plads på World Cup-landsholdet. Det kræver blot, at han vinder en enkelt kamp på Pro Touren i løbet af de kommende 11 Pro Tour-turneringer. Herefter vil Andreas Toft Jørgensen stå forrest i køen efter sine resultater på PDC Nordic & Baltic-touren gennem de seneste 12 måneder. En kvalifikation til Europa Touren vil dog tælle højere end resultaterne fra PDCNB’s Pro Tour-turneringer.

Weekendens første Europa Tour-kvalifikation begynder fredag klokken 18. Herefter afholdes der tre turneringer om lørdagen og to om søndagen. Alle kampe vil kunne følges live på DartConnect.

Du kan se hele listen over samtlige 22 deltagere ved weekendens turneringer her nedenfor.

Bemærk: Hvis du læser artiklen på din telefon, kan det være nødvendigt at læse den horisontalt, for at kunne se hele tabellen. 


Læs også:

Sjællandsk dartklub indleder ny eliteturnering: ‘Ambitionerne er tårnhøje’

Ivan Springborg blot to legs fra sensationel kvalifikation til PDC’s Europa Tour

Vladimir Andersen: Derfor spiller jeg ikke på Pro Touren i weekenden

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*