Aros-spiller topper årets første Søren Søgaard-rangliste

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Claus Halberg

Aros-profilen Allan Daugbjerg Olsen (th.) topper sæsonens første udgave af Søren Søgaard-ranglisten. Her ses han og resten af Aros-holdet juble efter sidste sæsons sejr ved DM for hold.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Vi er nu en måned inde i 2022, og det betyder, at årets første udgave af Søren Søgaard-ranglisten er blevet offentliggjort.

Heraf fremgår det, at den 52-årige Aros-profil, Allan Daugbjerg Olsen, topper ranglisten efter sine præstationer i januar måned. Her har den forsvarende danmarksmester for hold leveret et fuldstændig suverænt gennemsnit på blot 16,36 pile per vundet leg i sine ni sejre ud af 12 mulige.

Allan Daugbjerg Olsen imponerede dag også ved lørdagens Pro Tour-turnering i PDC Nordic & Baltic, hvor han blandt andet besejrede landsmanden Andreas Toft Jørgensen med et gennemsnit på hele 93,60, inden han sidenhen tabte i kvartfinalen. Et fornemt resultat, der ikke bliver mindre imponerende af, at Allan Daugbjerg Olsen ikke har spillet et betydningsfuldt stævne siden DM i 2019.

Det er dog som bekendt kun præstationerne i den løbende turnering i Dansk Dart Union, der har betydning for spillernes rating og placering på Søren Søgaard-ranglisten.


Hvad er Søren Søgaard-ranglisten?
Søren Søgaard-Ranglisten, der foreløbigt tæller 1.265 dartspillere, er udarbejdet af Martin Hawkins, og tager højde for alle spillere i den løbende turnering i Dansk Dart Union i indeværende sæson. Spillernes rating er baseret på en kombination af hvor mange kampe og legs de respektive spillere vinder og taber, samt hvor mange pile spillerne bruger på at vinde deres legs. Derudover indeholder ranglisten en algoritme, der forsøger at udligne forskellene mellem hvilke rækker de respektive spillere spiller i.


Andenpladsen på Søren Søgaard-ranglisten indtages af DK26’s formstærke Brian Løkken, der som den eneste spiller i 1. division i denne sæson endnu ikke har tabt en kamp. Løkken er i øvrigt noteret for et fornemt gennemsnit på 18,39 pile per vundet leg.

På tredjepladsen finder man Studsens Kasper Steen Hansen, der selv har vundet 10 ud af sine 12 kampe med et gennemsnit på 19,13 pile per vundet leg. Herefter følger veteranen Brian Lindhardt Christiansen, der til trods for sine 61 år altså fortsat har niveauet til at spille med i Danmarks bedste dartrække.

Længere nede på listen finder man i øvrigt sidste sæsons nummer to på ranglisten, Simon Bak, der efter sine præstationer i januar er placeret som nummer 11. Sidste års nummer et, Niels-Jørgen Hansen, er i øvrigt helt nede som nummer 38, hvilket er fire placeringer bedre end den regerende danmarksmester, Per Laursen.

Den bedst placerede damespiller på listen er nok engang Studsens Berit Schouw, der indtager en placering nummer nummer 222. Den bedst placerede ungdomsspiller er i øvrigt blot 16-årige Nikolaj Jørgensen fra Ringsted Dartklub, der er helt oppe som nummer 19 på listen.

Det er værd at bemærke, at profiler som Vladimir Andersen, Andreas Toft Jørgensen og Niels Heinsøe endnu ikke har været i aktion i den løbende turnering i denne sæson.

Du kan se top 16 på februar måneds Søren Søgaard-rangliste her nedenfor. Hele listen vil senere i dag blive uploadet på Dartistiks hjemmeside.

Top 16 på Søren Søgaard-ranglisten: Februar 2022

Kilde: Dartistik

Læs også:

Årets sidste Søren Søgaard-rangliste: Niels-Jørgen Hansen slutter på toppen

Rundens hold i 1. division (anden spillerunde) sæson 2022

Madars Razma vandt årets anden Pro Tour – Vladimir Andersen topper ranglisten

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*