Wright og MVG er videre ved World Matchplay – Anderson og de Sousa er ude

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Peter Wright leverede onsdag aften det højeste gennemsnit ved dette års udgave af World Matchplay.

For første gang siden 2017 er den dobbelte vinder af turneringen, Michael van Gerwen, videre til kvartfinalerne ved World Matchplay, efter den tredobbelte verdensmester i går besejrede Ian White 11-8 på en brandvarm scene i Winter Gardens.

Ian White var ellers foran ved stillingen 3-4, men herefter satte ‘MVG’ sig på kampen. Verdensranglistens nummer tre kan derfor nu se frem til et kvartfinaleopgør mod verdensranglistens nummer 11, Nathan Aspinall, der selv onsdag aften besejrede publikumsfavoritten Gary Anderson 11-9 i en særdeles underholdende affære, hvor ‘The Asp’ ganske vist var i front gennem det meste af opgøret, men hvor man hele tiden sad med en fornemmelse af, at Anderson ville kunne vende kampen til egen favør.

Nathan Aspinall er dermed videre til sin første kvartfinale ved World Matchplay i karrieren, mens Anderson ikke formåede at forsvare sin finaleplacering fra i fjor.

Smith og Wright ligeledes videre til kvartfinalen

Også Michael Smith og Peter Wright kan glæde sig over at være blandt de sidste otte tilbageværende spillere i Winter Gardens, efter de hver især besejrede henholdsvis portugisiske José de Sousa og engelske Joe Cullen.

Michael Smith var ellers underdog i opgøret mod sidste års Grand Slam-vinder, og var da også bagud med cifrene 10-11, inden han formåede at vinde tre legs i træk, og dermed også kampen, med cifrene 13-11. ‘Bullyboy’ er dermed videre til kvartfinalerne ved World Matchplay for tredje år i træk, efter han i 2019 spillede sig i finalen efterfulgt af en semifinaleplacering i 2020.

I dette års kvartfinale møder den tidligere VM-, Premier League-, og World Matchplay-finalist så verdensranglistens nummer to, Peter Wright, der selv viste et tårnhøjt niveau, da han onsdag aften uddelte øretæver til Joe Cullen. For selvom kampen endte med stillingen 11-5, så kunne sejren sagtens have været større, eftersom ‘Snakebite’ snittede hele 15 point højere end sin modstander. Med et gennemsnit på hele 105,46 leverede Wright således det højeste gennemsnit ved dette års udgave af Blackpool-turneringen.

World Matchplay fortsætter i aften klokken 20:00 og kan ses live på TV3 Sport, Viaplay og PDC.tv. Længere nede i denne artikel finder du oversigten over torsdagens fulde kampprogram.

Se/gense højdepunkterne fra onsdagens kampe ved World Matchplay:


World Matchplay – resultater
Onsdag 21. juli
Anden runde

Michael Smith (99,73) 13-11 (97,72) Jose de Sousa
Gary Anderson (97,38) 9-11 (98,98) Nathan Aspinall
Michael van Gerwen (100,68) 11-8 (93,83) Ian White
Peter Wright (105,46) 11-5 (90,12) Joe Cullen


World Matchplay – program
Torsdag 22. juli (20:00) – kan ses live på TV3 Sport, Viaplay og PDC.tv
Kvartfinaler
Krzysztof Ratajski v Callan Rydz
Gerwyn Price v Dimitri Van den Bergh

Fredag 23. juli (20:00) – kan ses live på TV3 Sport, Viaplay og PDC.tv
Kvartfinaler
Peter Wright v Michael Smith
Michael van Gerwen v Nathan Aspinall


Læs også:

Michael van Gerwen og Gary Anderson er videre ved World Matchplay

Top 3: De største profiler der ikke er kvalificeret til World Matchplay

Podcast: Optakt til World Matchplay

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*