Dimitri Van den Bergh satte vild rekord, da han og Gerwyn Price spillede sig i kvartfinalen

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Dimitri Van den Bergh smadrede den eksisterende rekord for flest 180’ere i en kamp ved World Matchplay.

Den regerende World Matchplay-vinder, Dimitri Van den Bergh, er videre til kvartfinalerne ved World Matchplay, efter han i går leverede en suveræn præstation i sin 11-8 sejr over Dave Chisnall.

Den 27-årige belgier endte i den anledning med et gennemsnit på 103,68, og lavede intet mindre end 14 180’ere, hvilket er ny rekord i en kamp ved World Matchplay. Den tidligere rekord var paradoksalt nok indehavet af Dave Chisnall, der lavede 11 180’ere i en kamp mod Alan Norris i 2017. Dengang blev kampen sågar spillet over 26 legs, mens tirsdagens 14 180’ere blev lavet over blot 19 legs.

Dimitri Van den Bergh er fortsat ubesejret ved World Matchplay, hvor han fik debut sidste år. Belgieren har med andre ord vundet syv kampe i træk, inden han på torsdag møder verdensmesteren Gerwyn Price, der selv leverede en suveræn præstation i sin kamp tirsdag aften, hvor han besejrede landsmanden Jonny Clayton 11-3 med et gennemsnit på 101,11. Clayton var ellers med i opgøret frem til stillingen 3-3, hvorefter ‘The Iceman’ altså vandt hele otte legs i træk. Price kan dermed se frem til sin første kvartfinale ved Matchplay siden 2015.

Foruden Dimitri Van den Bergh og Gerwyn Price så er også 23-årige Callan Rydz og polske Krzysztof Ratajski videre til kvartfinalerne i Winter Gardens, hvor de to spillere møder hinanden torsdag aften.

Mens Krzysztof Ratajski besejrede UK Open-finalisten Luke Humphries 11-5, så lykkedes det Callan Rydz at besejre den tidligere verdensmester Rob Cross 11-8. Dermed må Rob Cross indfinde sig med, at han som minimum ryger ned som nummer 11 på verdensranglisten, eftersom han ikke formåede at forsvare sine mange præmiepenge fra World Matchplay-triumfen i 2019.

World Matchplay fortsætter i aften klokken 20:00 og kan ses live på TV3 Sport, Viaplay og PDC.tv. Her skal de sidste kampe i anden runde afgøres, hvor blandt andre Michael van Gerwen og Gary Anderson skal i aktion. Længere nede i denne artikel finder du oversigten over onsdagens fulde kampprogram.

Se/gense højdepunkterne fra tirsdagens kampe ved World Matchplay:


World Matchplay – resultater
Tirsdag 20. juli
Anden runde

Callan Rydz (92,42) 11-8 (94,73) Rob Cross
Krzysztof Ratajski (99,94) 11-5 (98,23) Luke Humphries
Gerwyn Price (101,11) 11-3 (96,91) Jonny Clayton
Dimitri Van den Bergh (103,68) 11-8 (95,88) Dave Chisnall


World Matchplay – program
Onsdag 21. juli (20:00) – kan ses live på TV3 Sport, Viaplay og PDC.tv
Anden runde 
Michael Smith v Jose de Sousa
Gary Anderson v Nathan Aspinall
Michael van Gerwen v Ian White
Peter Wright v Joe Cullen


Læs også:

Michael van Gerwen og Gary Anderson er videre ved World Matchplay

Top 3: De største profiler der ikke er kvalificeret til World Matchplay

Podcast: Optakt til World Matchplay

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*