Fortsat ubesejret ved Matchplay: Van den Bergh satte verdensmesteren på plads

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Dimitri Van den Bergh spillede sig i går i semifinalen ved World Matchplay, efter han besejrede verdensmesteren, Gerwyn Price, 16-9 i kvartfinalen.

27-årige Dimitri Van den Bergh er fortsat ubesejret ved World Matchplay. For mens han sidste år fejrede sin debut med at vinde turneringen, har han nu har spillet sig i semifinalen ved dette års udgave af turneringen, efter han sent torsdag aften besejrede den regerende verdensmester, Gerwyn Price, med cifrene 16-9.

De to Premier League-spillere fulgtes ellers ad frem til stillingen 2-2, men herefter satte ‘The Dreammaker’ sig på opgøret, og var herfra mærkbart bedre end sin walisiske modstander, hvilket tydeligvis irriterede Price, der undervejs i kampen markerede sig med et par opsigtvækkende jubelscener – blandt andet da han efter kampens 10. leg leverede et dybtfølt brøl ud mod publikum, eller da han senere i kampen imiterede Van den Berghs velkendte dansetrin. Du kan se/gense de omtalte episoder i de vedhæftede videoer nedenfor.

Dimitri Van den Bergh afsluttede kampen med et fornemt gennemsnit på 102,27, mens Gerwyn Price noterede sig for et gennemsnit på 98,19. Van den Bergh kan efter torsdagens sejr se tilbage på otte sejre i træk ved World Matchplay. Sidste år besejrede belgieren Nathan Aspinall, Joe Cullen, Adrian Lewis, Glen Durrant og Gary Anderson, mens han i år har sendt Devon Petersen, Dave Chisnall og Gerwyn Price ud af turneringen.

Ratajski klar til semifinalen

Tiden vil vise, om det også lykkes Dimitri Van den Bergh at sende polske Krzysztof Ratajski ud af exitdørene i Winter Gardens. Netop de to mødes i hvert fald i turneringens første semifinale lørdag aften, efter Ratajski torsdag aften besejrede 23-årige Callan Rydz 16-8.

Dermed kan ‘The Polish Eagle’ se frem til sin første semifinale ved en major i PDC nogensinde, hvilket indebærer, at Ratajski som minimum rykker op som nummer 11 på verdensranglisten efter turneringen.

Sejren over engelske Callan Rydz var aldrig for alvor i fare, og polakken er i skrivende stund noteret for et samlet turneringsgennemsnit på hele 99,21 efter sine tre indledende sejre over henholdsvis Brendan Dolan, Luke Humphries og førnævnte Callan Rydz.

World Matchplay fortsætter i aften klokken 20:00 og kan ses live på TV3 Sport (fra klokken 21:15), Viaplay og PDC.tv. Længere nede i denne artikel finder du oversigten over fredagens fulde kampprogram.

Se/gense højdepunkterne fra torsdagens kampe ved World Matchplay:


World Matchplay – resultater
Torsdag 22. juli (20:00)
Kvartfinaler
Krzysztof Ratajski (97,34) 16-8 (88,11) Callan Rydz
Gerwyn Price (98,19) 9-16 (102,27) Dimitri Van den Bergh


World Matchplay – program
Fredag 23. juli (20:00) – kan ses live på TV3 Sport (fra 21:15), Viaplay og PDC.tv
Kvartfinaler
Peter Wright v Michael Smith
Michael van Gerwen v Nathan Aspinall


Læs også:

Wright og MVG er videre ved World Matchplay – Anderson og de Sousa er ude

Top 3: De største profiler der ikke er kvalificeret til World Matchplay

Podcast: Optakt til World Matchplay

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*