Gerwyn Price: ‘Gary Anderson var min favoritspiller’

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Luke Walker/Getty Images

Gerwyn Price løfter sløret for, at hans nuværende ærkerival, Gary Anderson, engang var hans favoritspiller.

Det er kun lidt mere end to uger siden, at Gerwyn Price besejrede Gary Anderson i finalen ved PDC’s verdensmesterskab, hvilket var blandt årsagerne til, at waliseren overtog førstepladsen på verdensranglisten som den blot 10. spiller i PDC’s historie.

Forud for finalen var der dog stor opmærksomhed på noget helt andet; de to spilleres veldokumenterede rivalisering, der går helt tilbage til Grand Slam finalen i 2018, hvor Anderson var tydeligt irriteret over Prices aggressive spillestil og talrige jubelbrøl undervejs i kampen.

Price vandt dengang Grand Slam finalen 16-13, men det var ikke uden konsekvenser. 35-årige ‘Iceman’ blev efterfølgende tildelt en bøde på godt og vel 180.000 danske kroner, som dog retfærdigvis blev halveret, efter at dommen var blevet anket. Men den dyreste pris, som Price måtte betale, var af en helt anden karakter. Lige siden Grand Slam-triumfen har Price nemlig skullet forholde sig til at blive mødt med buh-råb, næsten uanset hvilken modstander og hvilket spillested han har stået overfor.

På den baggrund er der måske ikke så meget at sige til, at Gerwyn Price og Gary Anderson ikke har det bedste forhold til hinanden. Derfor kom det da også som en overraskelse, da den nykårende verdensmester for nyligt fortale engelske The Guardian, hvem hans favoritspiller var, før han selv begyndte at spille dart på professionelt niveau.

– Tro det eller ej, men Gary Anderson var min favoritspiller, lyder det fra Gerwyn Price.

– Jeg plejede at elske den måde, han spillede. Han var den type, der ville misse en masse doubler, og smide muligheder væk, men jeg håbede altid, at han ville vinde.

– Dengang var Phil Taylor og Gary mine favoritter. Da Michael (van Gerwen, red.) begyndte at banke på, var jeg dog også glad for den måde, han spillede, lyder det uddybende fra verdensetteren.

I interviewet med The Guardian fortæller Gerwyn Price også, at han har fået et ganske tæt forhold til netop førnævnte Phil Taylor, som han efter sigende kommunikerede en del med under verdensmesterskabet.

– Hvis han havde fortsat med at spille nogle år endnu, så havde det måske været anderledes, lyder det smågrinende fra Price.

– Vi har faktisk haft et godt forhold til hinanden siden dag ét. Min spillestil er sammenlignelig med Eric Bristow, og Phil og Eric var også gode venner i gamle dage, forklarer den tidligere rugbyspiller.


Læs også:

Barry Hearn: Anderson og Price risikerer at blive straffet

Gerwyn Price tildelt bøde på 180.000 kroner efter Grand Slam of Darts

Gerwyn Price: Gary Anderson kan ikke håndtere mig

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*