Blogindlæg: World Grand Prix – årets mest vidunderlige turnering?

Tekst: Jonas Jung

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Gerwyn Price og Dirk van Duijvenbode mødtes i mandags i finalen ved World Grand Prix.

Blogindlæg af Jonas Jung: Tidligere journalist hos Ekstra Bladet og skribent hos Dartnyheder.dk. Til dagligt forsanger i bandet “Jung”.

World Grand Prix er overstået, og man må konstatere, at turneringen så afgjort er en af årets mest seværdige. Måske kun overgået af VM og World Cup of Darts. Måske ikke?

Titles som turneringens kæledægge tilfalder naturligvis Dirk Van Duijvenbode, der (næsten) imponerende lige så meget i sine interviews efter kampene, som han gjorde på skiven. I dele af turneringen lignende han simpelthen en mand, der ikke kunne misse på D16 – om det var ind- eller ud af det pågældende leg. Tænk, at det kun akkurat lykkedes ham at vinde sin førsterundekamp mod Mensur Suljovic, endda med turneringens ringeste vindergennemsnit (72,98!). Hurtigt glemt, og endnu en påmindelse om, hvor få marginaler der er mellem fiasko og succes i dart.

Sådan må det også føles for ‘The Wizard’, Simon Whitlock. Som substitut for Adrian Lewis, efter dennes positive coronatest, smadrede han simpelthen den ellers opadgående Chris Dobey i første runde med et gennemsnit på 101,12. En ujævn sejr over Mervyn King i anden runde, skulle senere føre til en kvartfinaleafklapsning af verdens nummer ét, MVG, endnu en gang med et snit over 100. Denne skrev efterfølgende på Twitter, at kampen måtte være en af de bedste, han nogensinde havde set australieren spille.

Hvor det niveau blev af i semifinalen mod føromtalte Duijvenbode, vides ikke. Australieren virkede irriteret, og tvang i lange perioder kampen ned i tempo. På hans egen Twitter lød det, at ‘han var forstyrret fra kampens begyndelse’, men at han ikke ønskede at dele ‘sure rønnebær’. Udefra set lignede Whitlock mest af alt en mand, der var ukomfortabel med en så massiv favoritværdighed. Et irriterende paradoks, når Grand Prix-resultatet igen sender Simon Whitlock ind i top 16 på verdensranglisten (15 præcist). ‘Composure’ taler Sky Sports dartekspert, Wayne Mardle, en del om, og det virker ikke til, at australieren helt har den.

Det har turneringens suveræne vinder Gerwyn Price til gengæld. Og formentlig er han den dartspiller på planeten, der har mest af det i øjeblikket. MVG er MVG, men hvem ville du vælge, hvis henholdsvis hollænderen eller Price stod med en enkelt afgørende pil på D20 for at afgøre en kamp, spurgte samme Mardle efter finalen mandag? Den er svær at kalde!

Man glemmer hurtigt, at de fleste eksperter i juli var enige om, at Gerwyn var den spiller, der ville få sværest ved at spille for lukkede døre, efter førsterundenederlaget til Danny Noppert ved World Matchplay. Han har nu vundet fire ud af de seneste fem turneringer, han har deltaget i, og snupper samtidig Peter Wrights andenplads på verdensranglisten efter weekendens sejr. En fremtidig walisisk verdensetter i sigte?

Tror du, at Gerwyn Price kan overtage Michael van Gerwens førsteplads på verdensranglisten?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...

Og til sidst. Glen Durrant og Nathan Aspinall?!! Det var en bombe, at begge, der har været så godt kørende efter coronapausen, måtte sige farvel efter første runde. Men set-formatet til to ER brutalt, og rammer du ikke dagen, ja, så er det farvel og tak. Begge spillere er imidlertid stadig i spil til Premier League-titlen, der bliver afgjort nu på torsdag, hvor de to møder henholdsvis Gary Anderson og Peter Wright i deres respektive semifinaler. Kunne være interessant med et rent engelsk finaleopgør her!

Love the darts!


Denne artikel er et blogindlæg. Har du selv et blog/debatindlæg, som du gerne vil dele med os? Så send det til dartnyheder.dk@hotmail.com, og så deler vi det gerne her på hjemmesiden.


Læs mere:
Gerwyn Price triumferede ved World Grand Prix
Nedtur: Lewis og Bunting udelukkes fra World Grand Prix efter positiv corona-test
Michael Frydendal bekræfter: Her er det danske hold ved World Cup of Darts

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*