Gerwyn Price triumferede ved World Grand Prix

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Gerwyn Price sikrede sig sin tredje majorsejr, da han i går besejrede Dirk van Duijvenbode i finalen ved World Grand Prix.

Med en finalesejr på 5-2 over den overraskende hollandske finalist, Dirk van Duijvenbode, kunne walisiske Gerwyn Price i går aftes knytte næverne efter at have triumferet ved den prestigefulde majorturnering World Grand Prix.

‘The Iceman’ dominerede finalen fra start til slut, og der var derfor aldrig for alvor tvivl om kampens udfald, der altså endte med en triumf for den tidligere rugbyspiller, der nu går forbi Peter Wright på PDC’s verdensrangliste, hvor han nu indtager andenpladsen, og dermed er den nye førsteudfordrer til Michael van Gerwen. Grand Prix-sejren bidrog i den forbindelse med godt og vel 900.000 danske kroner til verdensranglisten.

For Dirk van Duijvenbodes vedkommende, så betyder finalenederlaget, at den 28-årige hollænder stormer op som nummer 54 på verdensranglisten, efter han genvandt sit Tour Card ved den europæiske Q-School tilbage i januar. Dermed står ‘The Titan’ i gunstig position, med henblik på at kvalificere sig til PDC’s verdensmesterskab for første gang siden 2016, hvor han dengang tabte i første runde til landsmanden Raymond van Barneveld.

Tredje major i karrieren

Grand Prix-triumfen markerer i øvrigt Gerwyn Prices tredje store turneringssejr i karrieren, efter at han ligeledes triumferede ved Grand Slam i både 2018 og 2019. Derudover har den jubelglade waliser også to gange været i finalen ved UK Open samt en enkelt gang ved både Players Championship Finals og European Championship.

Foruden den afgørende finalesejr over Dirk van Duijvenbode så formåede Gerwyn Price også at besejre Jermaine Wattimena, Kim Huybrechts, Jeffrey de Zwaan og Dave Chisnall i løbet af turneringen.

Dermed har Price nu vundet fire af den seneste fem turneringer, han har deltaget i, og har derudover vundet 22 af sine seneste 23 kampe.

Hvem er verdens bedste dartspiller netop nu?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...

Næste gang Gerwyn Price får chancen for at udvide trofæskabet ved en major bliver i slutningen af måneden, hvor der tages hul på netop European Championship. Forinden da skal 35-årige Price dog også i aktion på Europa Touren, hvor der gennem de næste par uger afholdes to turneringer.

Ikke kvalificeret til Premier League-finalen

Næste gang der er top-dart på programmet er dog allerede nu på torsdag, hvor Premier League skal afgøres.

Her vil Gerwyn Price dog ikke være deltagende, eftersom han ikke formåede at kvalificere sig til semifinalerne. Premier League-trofæet skal i stedet uddeles mellem Glen Durrant, Peter Wright, Nathan Aspinall og Gary Anderson.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*