Simon Bak afslutter 2020 i toppen af Søren Søgaard-ranglisten

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Thinkstock

25-årige Simon Bak får lov til at fejre julen som nummer ét på Søren Søgaard-ranglisten.

Lavede man en rundspørge om, hvem de danske dartspillere vil betegne som den bedste danske dartspiller netop nu, så ville en stor del af de adspurgte formentlig pege på den blot 25-årige bruttolandsholdsspiller, Simon Bak.

Og til trods for en fald i Simon Baks samlede rating, så indtager Fluen-spilleren da også førstepladsen på årets sidste opdaterede Søren Søgaard-rangliste. Her henviser han Niels Heinsøe og Per Laursen til anden- og tredjepladsen, alt imens Niels-Jørgen Hansen rykker to placeringer ned som nummer fire.


Hvad er Søren Søgaard-ranglisten?
Søren Søgaard-Ranglisten, der foreløbigt tæller 1694 dartspillere, er udarbejdet af Martin Hawkins, og tager højde for alle spillere i den løbende turnering i Dansk Dart Union. Spillernes rating er baseret på en kombination af hvor mange kampe og legs de respektive spillere vinder og taber, samt hvor mange pile spillerne bruger på at vinde deres legs. Derudover indeholder ranglisten en algoritme, der forsøger at udligne forskellene mellem hvilke rækker de respektive spillere spiller i.


Fire ændringer i top 10

På årets sidste Søren Søgaard-rangliste er der i fire ændringer i top 10, i forhold til den seneste opdatering for en måned siden.

Både Anders Zaar, Patrick Heinsøe, Dennis Lindskjold og Michael T. Ladefoged ryger således ud af det fornemme selskab, alt imens Peter Hviid Jensen, Nicolai Olsen, Benjamin Drue Reus og Brian Løkken rykker ind i varmen. Førstnævnte Peter Hviid Jensen får sågar lov til at overvintre juleperioden på en fornem femteplads, eftersom han rykker hele syv placeringer frem i forhold til opdateringen fra november.

Fie Skinnes viser vejen for damerne 

Går man en del længere ned ad Søren Søgaard-ranglisten, så finder man på 224. pladsen den højst placerede damespiller på ranglisten. Kirke Helsinges 42-årige Fie Skinnes viser således vejen for de danske damespillere, efter hun avancerer to placeringer i forhold til november.

Du kan se en oversigt over top 16 på Søren Søgaard-ranglisten her nedenfor, alt imens du finder hele listen med alle 1694 spillere lige her.


Top 16 på Søren Søgaard-ranglisten (december 2020)

Kilde: Dartistik/Martin Hawkins

Læs også:

Per Laursen peger på Simon Bak som sin arvtager

Oversigt: Alle 180’ere i 1. division (efter sjette spillerunde)

Simon Bak: ‘Jeg spiller Q-school i 2021’

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*