Niels Heinsøe: ‘Jeg ser mig selv som en af dem, der absolut godt kan være blandt de otte’

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Privat

Pottenspilleren Niels Heinsøe mener selv, at han har kvaliteterne til at blive udtaget til det danske landshold, der skal spille nordiske mesterskaber på hjemmebane næste år.

Jeg skal da ikke lægge skjul på, at det har irriteret mig lidt, at jeg ikke er blevet kontaktet af landstræneren, når nu jeg føler, at jeg er bedre end alle de andre, han har med på holdet.”

Sådan lød de kontante ord fra den danske ranglistes nummer tre, Niels Heinsøe, da han i januar blev interviewet af Dartnyheder.dk, og ved den lejlighed blev bedt forholde sig til, hvorvidt han følte han var berettiget til at komme i betragtning til landsholdet eller ej.

Siden da er den 50-årige Potten profil imidlertid blevet indlemmet i landstræner Søren Byøs 12 mands store bruttotrup, hvoraf otte mand skulle have været udtaget til de nordiske mesterskaber, der skulle have været afholdt i Esbjerg dette forår. En turnering som bekendt er blev udskudt til næste år grundet coronakrisen.

Og selvom Niels Heinsøe formentlig aller helst ser sig selv på det danske firemandslandshold, der til næste år spiller VM på hjemmebane, så er fokus i første omgang rettet mod at blive udtaget til de nordiske mesterskaber. Det fortæller Heinsøe i et podcast med Dartnyheder.dk, hvor han ved samme lejlighed giver udtryk for, at han synes der gik for lang tid, før han blev indlemmet i bruttotruppen i første omgang.

“Nu er alt godt”

– Jeg føler nok, at der skulle have været kigget min vej noget før. Men det føler man nok altid. Det er jo lidt som at kigge på ens egne børn – de er jo altid de kønneste i byen, ikke?, lyder det indledningsvist fra Niels Heinsøe, der dog også understreger, at han respekterer landstrænerens beslutning.

– Selvfølgelig vil jeg selv sige, at jeg har været der, (klar til landsholdet, red.), men det er jo op til dem udefra at bedømme. Jeg mener helt klar selv, at jeg har været der, ligesom et par andre, som jeg også føler er blevet overset; heriblandt Niels-Jørgen Hansen, som også er en fantastisk spiller, og som jeg føler, er blevet overset i rigtig mange år. Men nu er alt godt, og så må jeg jo bare bevise, at jeg hører til på landsholdet, uddyber han.

Mere nervøs for sine landsholdskollegaer end tidligere

Som Niels Heinsøe også fremhæver, så er Aabenraa-profilen Niels-Jørgen Hansen også blevet udtaget til Søren Byøs seneste bruttolandsholdstrup. Foruden udtagelsen af sønderjyden, så har Per Laursen valgt at gøre comeback til landsholdet, alt imens truppen også består af unge talenter som Simon Bak og Jesper Neumann samt mere rutinerede landsholdskræfter som Mogens Christensen og Nicolai Olsen. Alt i alt kunne bruttotruppen altså se stærkere ud, end den har gjort længe, hvilket Niels Heinsøe også erkender.

– Jeg vil i hvert fald sige det på den måde, at de profiler som er på holdet nu, skulle jeg møde dem mand for mand, så ville jeg være mere nervøs nu, end jeg har været tidligere. Så jo, jeg synes, det ser godt ud, lyder det fra Heinsøe.

Føler sig berettiget til de nordiske mesterskaber

Til trods for den store respekt for sine landsholdskollegaer, så mener Heinsøe dog fortsat, at han har kvaliteterne til at blive udtaget til de nordiske mesterskaber.

– Det er sgu lidt svært at spå om på nuværende tidspunkt. Får jeg det op at køre på det niveau, som jeg synes, jeg havde inden coronaen, så ser jeg da bestemt gode muligheder for, at jeg bliver udtaget. Men det er gode spillere, jeg konkurrerer med.

– Jeg synes måske, der er nogle af de unge spillere, man lige bør få lov til at trække vejret, før de selv skal stå med ansvaret. Så jo, jeg ser mig selv som en af dem, der absolut godt kan være blandt de otte. Jeg vil i hvert fald skuffe mig selv, hvis ikke jeg er det, lyder det afslutningsvis fra bruttolandsholdsspilleren.

Du kan høre det fulde interview med Niels Heinsøe her nedenfor:


Program for podcast:
00:00-01:30: Indledning
01:30-11:40: Interview med Niels Heinsøe

11:40-26:35: Interview med Christian Krille Sørensen
26:35-43:10: Interview med Søren Byø

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*