Program for Premier League offentliggjort: Stor ændring i 2021

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC

PDC har offentliggjort planerne for afslutningen af Premier League 2020 samt programmet for turneringen i 2021, hvor O2 Arena bliver erstattet.

Verden ligner, heldigvis, mere og mere sig selv. Også dartsporten er langsomt på vej mod mere normale tilstande, senest med afholdelsen af PDC Summer Series, men også med det forestående World Matchplay, som starter senere i dag.

PDC har igennem de seneste måneder arbejdet hårdt på, hvordan man får resten af sæsonen afviklet, og nu er der status på Premier League, som nåede at spille seks runder, inden coronaen tog sit greb om verden.

Turneringen vil således genstartes tirsdag den 25. august. Ja godt nok plejer Premier League at blive spillet torsdag aften, men det bliver altså således, at de seks første runder her efter corona, bliver spillet bag lukkede døre i Milton Keynes over seks dage. Fuldstændig som vi vil se det med World Matchplay.

Det betyder blandt andet, at dobbelt-eventet i Rotterdam, som har været et yderst populært event de sidste par år, ikke kommer til at finde sted. Derudover vil ‘Judgement Night’, hvor én af de ni faste spillere bliver elimineret, også finde sted bag lukkede døre. Det er således det tredje af de i alt seks lukkede events.

Til gengæld bliver det den 13. runde, som igen bringer Premier League tilbage til normalen, når turneringen slår forbi Glasgow. Herefter kommer turneringen omkring Manchester, Newcastle og Sheffield, inden den slutter i London, hvor O2 Arena lægger lokaler til finale-aftenen. Dette finder sted torsdag den 22. oktober.

Premier League 2021

Udover programmet for denne sæsons Premier League, har PDC også allerede offentliggjort programmet for Premier League 2021.

I det program, som PDC har offentliggjort, er ingen af de 16 runder før finale-aftenen blevet døbt ‘Judgement Night’. En klar indikator af, at det endnu ikke er besluttet, om man beholder konceptet med de ni udfordrere, eller om man går tilbage til det gamle system med ti faste spillere.

Dog er der nogle ting, som allerede nu kan konkluderes. For det første er det værd at bemærke, at dobbelt-eventet i Rotterdam heller ikke bliver en del af 2021-programmet. Rotterdam kommer således til at blive besøgt allerede i fjerde runde, og altså kun i fjerde runde, i stedet for over to runder som det skulle have været tilfældet i år, og som det var tilfældet sidste år.

Derudover er den vel nok største ændring til programmet, at O2 Arena er blevet degraderet. Arenaen, som har lagt lokaler til finale-aftenen siden 2012, bliver således kun vært for 16. runde, hvor det endeligt bliver beseglet, hvilke fire spillere, som skal spille under finale-aftenen.

Finale-aftenen skal i stedet spilles uden for de britiske grænser, nemlig i Berlin, hvor Mercedes-Benz Arena slår dørene op for de mange dartfans. Det er første gang siden turneringens start i 2005, at finalen ikke afholdes på britisk jord.

Se PDC’s program for de to gange Premier League herunder:

2020 Unibet Premier League
Revised program – At July 15 2020
Night 7 
– Tuesday August 25, Milton Keynes
Night 8 – Wednesday August 26, Milton Keynes
Judgement Night – Thursday August 27, Milton Keynes
Night 10 – Friday August 28, Milton Keynes
Night 11 – Saturday August 29, Milton Keynes
Night 12 – Sunday August 30, Milton Keynes
Night 13 – Thursday September 17, The SSE Hydro, Glasgow
Night 14 – Thursday September 24, The Manchester Arena
Night 15 – Thursday October 1, The Utilita Arena, Newcastle
Night 16 – Thursday October 15, The FlyDSA Arena, Sheffield
Play-Offs – Thursday October 22, The O2, London

2021 Premier League Schedule
Night 1
 – Thursday February 4, Motorpoint Arena, Cardiff
Night 2 – Thursday February 11, 3Arena, Dublin
Night 3 – Thursday February 18, Utilita Arena, Newcastle
Night 4 – Thursday February 25, Rotterdam Ahoy
Night 5 – Thursday March 4, Westpoint Exeter
Night 6 – Thursday March 11, The SSE Arena, Belfast
Night 7 – Thursday March 18, Motorpoint Arena, Nottingham
Night 8 – Thursday March 25, The Manchester Arena
Night 9 – Thursday April 1, The Brighton Centre
Night 10 – Thursday April 8, M&S Bank Arena, Liverpool
Night 11 – Thursday April 15, The FlyDSA Arena, Sheffield
Night 12 – Thursday April 22, P&J Live, Aberdeen
Night 13 – Thursday April 29, Utilita Arena, Birmingham
Night 14 – Thursday May 6, The SSE Hydro, Glasgow
Night 15 – Thursday May 13, First Direct Arena, Leeds
Night 16 – Thursday May 20, The O2, London
Play-Offs – Thursday May 27, Mercedes-Benz Arena, Berlin

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*