Det danske landshold er draget mod Japan

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Det danske landshold, bestående af 4 herrespillere, 4 damespillere og 4 juniorspillere samt deres respektive landstrænere og DDU’s elitechef, er i dag draget mod Japan hvor Danmark deltager i verdensmesterskabet for landshold.

Fra tirsdag d. 3. oktober og frem til lørdag d. 7. oktober afvikles WDF’s verdensmesterskab for landshold.

De seneste år har der ikke været meget at juble over på senior-siden i VM-regi, mens de danske juniorspillere har hentet medaljer ved de seneste 3 verdensmesterskaber.

Danmark har aldrig før vundet guldmedaljer ved WDF’s World Cup, omend de danske spillere har været tæt på af flere omgange. Tilbage i 1993 spillede Troels Rusel sig eksempelvis i finalen i singlerækken, hvor han dog tabte til hollandske Roland Scholten. Også i 2005 var Danmark dog tæt på, med 2 sølvmedaljer i både single- og doublerækken, hvor Per Laursen var at finde i begge finaler. Nederlag til Dick van Dijk i singlerækken samt Raymond van Barneveld og Vincent van der Voort i doublerækken spolerede dog den danske fest ved den lejlighed, hvor Per Laursen dannede par med Brian Buur.  Det er også blevet til en enkelt sølvmedalje i damerækken, da Ann-Louise Peters i 1999 spillede sammen med Gerda Pedersen. Danmark har dog ikke vundet medaljer i seniorrækken ved VM, siden de førnævnte resultater i 2005.

Skal Danmark igen vinde medaljer, kunne 2017 på forhånd ligne året hvor de rød/hvide-spillere skal slå til. 31 nationer deltager i år, hvilket er 5 færre end i 2015. Blandt de manglende deltagere er traditionelt stærke nationer som England, Wales og Nordirland, hvilket unægteligt bør forbedre Danmarks chancer.

Ikke mindst i herrernes holdkamp ser lodtrækningen på forhånd spændende ud. Danmark er ganske vist i pulje med stærke nationer som Holland og Sydafrika, hvor Holland på forhånd forventes at vinde puljen. Lykkes det under alle omstændigheder for Danmark at komme videre fra puljen, vil man først skulle møde Holland i en eventuel finale. Med fraværd af nogle af de førnævnte nationer, er det ikke udelukket at man kan håbe om dansk metal i holdkampen, hvor Danmark 2 gange tidligere har vundet bronze tilbage i 1995 og 1999.

Ifølge Dansk Dart Unions eliteplaner er målsætningen ved VM en placering blandt de 6-9 bedste nationer i herrerækken, samt en enkelt kvartfinale som minimum. For damernes vedkommende er målsætningen ligeledes, som minimum, en enkelt kvartfinale-placering, samt en placering blandt de 12 bedste ud af de i alt 25 deltagende lande der stiller op med et damelandshold.

På juniorsiden er målsætningen en samlet top-8 placering hos pigerne, samt en top-10 placering hos drengene. Der er i alt 12 nationer som stiller op med juniorlandshold.

Landsholdenes målsætninger blev alle offentliggjort før England, Wales og Nordirland meldte fra.

VM starter formelt med åbningsceremoni på tirsdag. Det er dog først på onsdag at de første kampe bliver afviklet, hvilket man kan holde sig yderligere opdateret omkring via WDF’s egene hjemmeside samt DDU’s Facebookside.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*