Rob Cross vinder Players Championship 19 efter fantastisk finale

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC

Rob Cross vandt i dag sin 3. PDC-titel i sin indtil nu fænomenale debut-sæson.

14. Så mange legs tabte Rob Cross i sine 7 kampe på vej til sejren ved PDC’s players championship-event nummer 19.

Rob Cross er pt. igang med den bedste debut-sæson leveret nogensinde i PDC, efter nu at have vundet 3 players championship-events i år. Kun Gary Anderson har vundet tilsvarende, mens Michael van Gerwen og Joe Cullen hver især har vundet 2.

Dagens sejr kom i hus ovenpå en fænomenal finalesejr over Peter Wright, hvor ikke et eneste leg blev afgjort på mere end 13 pile.

27-årige Rob Cross kom ellers hurtigt bagud 0-2, men herfra gik det stærkt for englænderen som lukkede de efterfølgende legs i 13, 12, 12, 12, 13 og 13 dart. Peter Wrights egne legs blev vundet i henholdsvis 11 og 13 dart. Cross imponerede desuden ved at lave hele 5 180’ere i finalen, hvilket var 3 flere end Peter Wright blev noteret for.

Vejen til finalen for Rob Cross gik i første omgang udover den 5-dobbelte verdensmester Raymond van Barneveld, som måtte se sig besejret 6-1. Herefter fulgte sejre over David Pallett og Justin Pipe med cifrene 6-2 og 6-3, inden James Wade formåede at presse Cross ud i et sidste og afgørende leg, hvor Cross altså trak det længste strå.

I kvartfinalen blev det til en overbevisende 6-0 sejr over Vincent van der Voort, som ellers tidligere på dagen havde ekspederet Michael van Gerwen ud af turneringen. Den sikre sejr blev fulgt op af en ligeledes suveræn præstation, hvor Cross, med et snit på over 109, sejrede 6-1 over Mensur Suljovic som blot fik én enkelt doublepil i løbet af kampen. Suljovic som i øvrigt leverede en 9-darter tidligere på dagen.

Triumfen blev derefter kørt i hus med en 6-2 finalesejr over verdensranglistens nummer 4, Peter Wright. Peter Wright som i dag var gået tilbage til de pile, som tidligere på sæsonen sikrede ham sejren ved UK Open og en plads i finalen ved Premier League.

Fredagens øvrige resultater kan findes på PDC’s hjemmeside.

Dagens players champions-event nummer 19 følges op af årets 20. ud af i alt 22 i morgen, inden World Grand Prix starter søndag.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*