Officielt: Her er de nye landstrænere

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Dansk Dart Union har for ganske kort tid siden offentliggjort valget af landstrænere for de næste to år.

Dansk Dart Union har i dag offentliggjort valget af de nye landstrænere for perioden 2018-2020. Man kan dog årligt tale om “nye” landstrænere, idet der for herre- og damelandsholdenes vedkommende er tale om to gengangere.

Både nuværende herrelandstræner Søren Byø og nuværende damelandstræner Christian Sørensen er således blevet genvalgt som landstrænere for de kommende to år. Til gengæld vil der være nyt blod hos junior-spillerne, idet tidligere damelandsholdsspiller Hanne Johnsen tiltræder som ansvarlig for de danske talenter. Forhenværende juniorlandstræner Helle Henriksen har som eneste siddende landstræner ikke ønsket at genansøge.

Det var allerede tidligt i forløbet alment kendt at Christian Sørensen ville fortsætte som damelandstræner, idet der ikke har været andre ansøgere til posten. Til gengæld har der været alternativer til både herre- og juniorlandstrænerposterne. Nuværende kommunikationsrådsformand  i Dansk Dart Union og tidligere damelandstræner, Henrik Thorning, har således været eneste alternativ til herrelandstrænerposten, alt imens der har været hele tre øvrige ansøgere til posten som juniorlandstræner, i skikkelse af Jørgen Næser Thomsen, Nick Skovlund og Claus Christensen.

Formand for Dansk Dart Unions Eliteudvalg og dermed ansvarlig for ansættelserne af de nye landstrænere skriver således på Dansk Dart Unions hjemmeside:

– “Vi vil gerne starte med at sige tak til alle dem der har søgt om jobbet som landstræner. Det har været en spændende proces, at skulle vælge mellem alle de kvalificerede ansøgere … Jeg, som eliteudvalgsformand, ser meget frem til et nyt og fortsat godt samarbejde i de næste to år”

Den nærmest forestående opgave for de danske seniorlandshold vil være ved de nordiske mesterskaber i Finland som spilles den 9.-13. maj 2018. Samtidig kan Hanne Johnson se frem til at gøre debut som dansk landstræner, når hun den 25.-29. september 2018 drager til EM i Ungarn med det danske juniorlandshold.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*