Oversigt: Her er alt du skal vide før PDC’s genopstart

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Fra på onsdag kan Peter Wright og Michael van Gerwen igen deltage på PDC-touren.

På onsdag genoptager PDC sine turneringer. Efter mere end tre måneders lockdown vil verdenseliten dermed igen kunne se frem til at konkurrere om ære, titler og præmiepenge.

Læs også: Så mange præmiepenge er PDC-spillerne gået glip af under coronakrisen

Men hvilke turneringer er det, der genoptages? Hvor og hvordan kan man se dem, og hvad er der på spil for spillerne? Disse spørgsmål vil vi besvare i det følgende.

Hvilke turneringer genoptages?

Lad os starte med det første spørgsmål: Hvilke turneringer er det, der genoptages?

På nuværende tidspunkt kan vi kun fokusere på de turneringer, der skal spilles i juli måned, eftersom PDC endnu ikke har kunnet garantere, om man rent faktisk kan afholde de turneringer, der ifølge PDC’s kalender skal afholdes i august og fremefter.

Med det in mente, vil der fra onsdag til søndag i næste uge blive afholdt fem Players Championship-turneringer. Normalt afholdes der kun to Players Championship-turneringer i træk, men som konsekvens af den lange coronapause ønsker PDC at indhente så mange turneringer som muligt i løbet af sæsonen. De fem turneringer vil fungere som helt almindelige Players Championship-turneringer, hvor alle PDC’s 128 Tour Card holdere deltager, og hvor der findes én vinder ved hver turnering. Man skal derfor ikke lade sig snyde af, af PDC har valgt at markedsføre de fem Players Championship-turneringer under navnet “PDC Summer Series”.

Foruden de fem Players Championship-turneringer, så vil der også være dart på programmet mellem den 18.-26. juli. Her afholdes den prestigefulde majorturnering World Matchplay, der er den næststørste ranglisteturnering i dartsporten.

World Matchplay skal afgøres mellem 32 spillere (de 16 højst placerede spillere på PDC’s verdensrangliste samt de 16 spillere der er højst placeret på ProTour-ranglisten, uden i forvejen at være kvalificeret via verdensranglisten). Den traditionsrige turnering skal i år spilles under væsentligt andre forhold end tidligere, hvilket du kan læse mere om her.

Hvor kan man se turneringerne?

Som altid kan PDC’s Players Championship-turneringer udelukkende ses på PDC’s egen hjemmeside. Det vil med andre ord kræve et abonnement på PDC.tv, hvis man skal kunne se dart fra den såkaldte “PDC Summer Series”.

Også World Matchplay vil kunne ses på PDC’s streamingtjeneste. Til gengæld forventes det, at World Matchplay også vil kunne ses på både Viaplay og TV3 Sport/Max. Hverken Viaplay eller TV3 har dog offentliggjort deres sendeplan så langt ud i fremtiden, så nærmere information venter, hvad det angår.

Hvad er der på spil for spillerne?

Både PDC Summer Series og World Matchplay er ranglisteturneringer. Dermed har PDC’s Tour Card holdere igen mulighed for at vinde præmiepenge til verdensranglisten, der blandt andet kan sikre direkte kvalifikation til diverse store TV-turneringer, men også kan være udslagsgivende for, om man fortsat kan kalde sig PDC-spiller, når sæsonen er omme. Derudover er der en Grand Slam-billet på spil, for den spiller, der sammenlagt høster flest præmiepenge ved PDC Summer Series, og som ikke i forvejen er kvalificeret.

I alt er der 620.000 danske kroner på spil ved hver Players Championship-turnering, hvoraf vinderen får en præmiecheck svarende til 82.500 tusind danske kroner. Derudover kan vinderen af World Matchplay se frem til en vinderpræmie på 1,2 millioner danske kroner, hvortil den samlede præmiesum ved World Matchplay lyder på godt og vel 5,8 millioner danske kroner.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*