World Matchplay bliver afholdt uden tilskuere

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Gary Anderson kommer ikke til at kunne fejre en turneringssejr foran et publikum, hvis han vinder World Matchplay trofæet igen i 2020.

World Matchplay er en af de mest traditionsrige turneringer i dartsporten, og er blevet afholdt siden 1994. Med en samlet præmiesum på næsten seks millioner danske kroner, er World Matchplay i øvrigt kun overgået af PDC’s verdensmesterskab, når turneringer skal måles på pengepræmier.

Men i år bliver World Matchplay dog ikke nær så luksuriøs, som den plejer. Indtil videre er der ganske vist ikke pillet ved turneringens præmiepenge, men rammerne for den prestigefulde turnering bliver ganske anderledes, end spillerne og TV-seerne er vant til.

For første gang nogensinde skal World Matchplay således afholdes for lukkede døre uden publikum. Det sker som konsekvens af coronakrisen.

Beslutningen om at lukke dørene for publikum betyder også, at det traditionsrige spillested Winter Gardens ikke vil være vært for turneringen i år, men at kampene i stedet flyttes til Marshall Arena i Milton Keynes – et spillested der blandt andet er kendt for at danne rammerne for en stor del af PDC’s Players Championship turneringer.

World Matchplay afholdes mellem den 18.-26. juli. PDC genopstarter dog deres turneringer allerede onsdag den 8. juli, hvor PDC afholder den første af i alt fem Players Championship turneringer, der afholdes fem dage i træk. Her skal Rob Cross forsøge at genfinde formen, inden han skal jagte et forsvar af sin Matchplay titel fra i fjor. Det er dog Gary Anderson der har mest på spil, eftersom han vandt titlen i 2018, og derfor har næsten en million danske kroner at forsvare i præmiepenge på PDC’s to-årlige rangliste.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*