Gerwyn Price er ny verdensmester og overtager førstepladsen på verdensranglisten

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Gerwyn Price blev her til aften den første walisiske verdensmester i PDC’s historie.

Walisiske Gerwyn Price kan fremover pryde sig med titlen som verdens bedste dartspiller, efter at ‘Iceman’ sent søndag aften besejrede skotske Gary Anderson 7-3 i finalen ved PDC’s verdensmesterskab. Price endte med et fornemt gennemsnit på 100,08, mens Anderson aldrig for alvor fandt sit topniveau, og derfor måtte tage til takke med et gennemsnit på 94,25.

Foruden titlen som verdensmester overtager Gerwyn Price i øvrigt førstepladsen på PDC’s verdensrangliste. Det er dermed første gang siden januar 2014, at dén placering ikke tilhører Michael van Gerwen, der nu er nede som nummer to. Gary Anderson rykker i øvrigt op som nummer otte, efter at han indledte VM som nummer 13.

Sejren ved VM er for 35-årige Prices vedkommende kulminationen på en sublim 2020-sæson, hvor waliseren blandt andet gik hele vejen ved World Grand Prix, World Series of Darts Finals, PDC’s World Cup og vandt fire Players Championship-turneringer samt en enkelt Europa Tour-turnering. Dermed blev Price den mest vindende spiller i 2020 målt på både antallet af titler og præmiepenge, og kan altså nu glæde sig over at være den første walisiske verdensmester i PDC’s historie. Derudover kan han også glæde sig over en præmiecheck på godt og vel fire millioner danske kroner.

Price tog teten fra starten

Selve kampen startede en anelse nervøst for begge spillere, hvilket var blandt årsagerne til, at Gary Anderson fortsat var med i kampen ved stillingen 1-1. Herfra trådte Gerwyn Price dog speederen i bund, og så sig herefter aldrig tilbage, alt imens ‘The Flying Scotsman’ helt åbenlyst ikke havde niveauet til at følge med, til trods for at han undervejs formåede at reducere til stillingerne 2-5 og 3-6. Kort forinden reduceringen til 3-6 missede Price i øvrigt hele syv matchpile.

Særligt lukningerne blev dyre for den dobbelte verdensmester, der endte med en lukkeprocent på 26,87%, hvilket var væsentligt lavere end Prices statistik på 44,46%. Det var dog også i nedspillet, at Anderson blev sat til vægs. For mens Price lod sig notere for 13 180’ere og 27 140’ere, så lød samme statistik på henholdsvis 10 og 22 styks for Andersons vedkommende.

Slog verdensrekorden for det bedst sæt i VM-historien

Et af Gary Andersons højdepunkter i karrierens femte VM-finale var dog, da han formåede at sende en 170-lukning i skiven i kampens fjerde sæt.

Dén præstation var dog vand i forhold til det, som Gerwyn Price præsterede i kampens sjette sæt. Her vandt den tidligere rugbyspiller tre legs i træk i henholdsvis 11, 12 og 10 dart, hvilket resulterede i et gennemsnit på intet mindre end 136,64 i det pågældende sæt, hvilket er det højeste sæt-gennemsnit i VM’s historie.

Fremtiden er uvis

Selvom Gerwyn Price altså fremover vil blive kaldt op på scenen som “reigning and defending champion of the world”, så ved han endnu ikke med sikkerhed, hvornår han næste gang skal i aktion.

Den næste turnering i PDC-kalenderen vil som udgangspunkt være The Masters, der efter planen skal afholdes mellem den 29.-31. januar. Turneringen fremgår dog endnu ikke i PDC’s officielle kalender, og det vil formentlig afhænge af den nuværende coronasituation, hvorvidt turneringen bliver rykket til en ny dato.


Læs også:

Hvem skal spille Premier League 2021? Her er kandidaterne

10 interessante facts forud for VM-finalen

Opdateret verdensrangliste efter VM’s fjerde runde

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*